Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Par pārdošanos Jūrmalas domē

Sākotnēji es atteicos parakstīt iesniegumu par Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāju R.Munkevica atstādināšanu, jo uzskatīju, ka vispirms ir jāizspriež un jāvienojas par trim lietām: pirmkārt, kas R.Munkevica atstādināšanas gadījumā ieņemtu mēra krēslu; otrkārt, par principiem, pēc kuriem strādās nākamā domes vadība un koalīcija; treškārt, jāvienojas par prioritātēm, kuras gribam realizēt, nonākot domes vadībā.

Beigu beigās tomēr es piekritu parakstīt iesniegumu, jo man apsolīja, ka pēc iesnieguma parakstīšanas un iesniegšanas izskatīšanai domei, sāksies sarunas visu astoņu jauno domes koalīciju veidojošo deputātu klātbūtnē un ka šo sarunu laikā mēs vienosimies gan par priekšsēdētāju, gan par turpmāko darbu domē.

Tautas partijas āža kāja


Jau pirms R.Munkevica atstādināšanas, es skaidri definēju savu pozīciju, ka neatbalstīšu tādas koalīcijas izveidi, kurā Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja amatu ieņemtu kāds no TP pārstāvjiem — vai nu Z.Starks, vai A.Kalnciems, vai A.Tampe (TB/LNNK).

Taču tūlīt pēc atstādināšanai nepieciešamā parakstu skaita savākšanas sākās "bezdarbība", kas skaidri parādīja, ka notiek mēģinājums izspēlēt kombinācijas pēc Tautas partijas rakstīta scenārija. Proti, pirmkārt, pretēji Ģ.Trenča, tautpartijiešu un D. Urbanoviča (LSDSP) solītajam nekādas sarunas tā arī nesākās. Nebija pat telefona zvanu! Tas viss mani darīja ļoti uzmanīgu, jo ir zināma gan domes ārkārtas sēžu sasaukšanas kārtība, gan acīmredzami, ka pārrunām un konsultācijām atvēlētais laiks strauji tuvojas beigām.

Otrkārt, ar iesniegumu neparakstījušā D.Urbanoviča balsi vien ir par maz. Kā man apgalvoja Ģ.Trencis (izslēgts no partijas Jaunais laiks), šo balsojumu atbalstīs TB/LNNK pārstāvji A.Tampe un J.Griķis, kuri neparakstīja iesniegumu par R.Munkevica atcelšanu un sarunās nepiedalījās.

Treškārt, es Z.Starka kandidatūru šim amatam nevaru atbalstīt vairāku iemeslu dēļ, proti, viņš bija bēdīgi slavenā Jūras līča valdes loceklis. Atrazdamies Jūras līča vadībā, Z.Starks neko nedarīja, lai ieviestu jaunas tehnoloģijas un uzņēmums savu produkciju varētu realizēt ne tikai Krievijā, bet paplašināt produkcijas noietu citās valstīs. Tādējādi noveda uzņēmumu līdz kraham un daudzi tajā strādājošie jūrmalnieki zaudēja darbu un ienākumus. Kā Jūrmalas pilsētas domes deputāts Z.Starks aktīvi atbalstīja arī 26 hektāru lielas tauvas joslas atdalīšanu no Jūras līča un nodošanu Finanšu ministrijas (FM) pārvaldījumā. Šīs darījumu shēmas gala rezultātā vērtīgo Lielupes grīvas zemi par 11 latiem kv.m FM atļāva privatizēt advokātam Jānim Lozem, kaut arī reālā tirgus cena šai zemei ir aptuveni 250 latu par kv.m.

2003.gadā Jurim Hlevickim no pilsētas mēra krēsla izdevās gāzt Daini Urbanoviču. Zigurds Starks, kurš līdz ar to zaudēja pilsētas izpilddirektora krēslu, bez iebildumiem un kautrēšanās vienojās ar Juri Hlevicki par kompensācijas saņemšanu no Jūrmalas domes sešu mēnešalgu apjomā. Z.Starku izslēdza no Jaunā laika par Jūrmalas interesēm neatbilstošu ģenerālplāna grozījumu pieņemšanu, kur miljonārs A.Bašārins iegūst izmantošanā 26 h meža. Pārdomas arī izraisa brīdis, kad Z.Starks iestājās Tautas partijas rindās. Tas notika laikā, kad lietussargu revolūcijas laikā pret TP vērsās tauta... Ceturtkārt, ar masu informācijas līdzekļu starpniecību kļuva zināma informācija, ka piektdienas pēcpusdienā Tautas partijas vadītājs Aigars Kalvītis bija Jūrmalā, ticies gan ar Jūrmalas nodaļas tautpartijiešiem, gan ar TB/LNNK pārstāvjiem. Citiem vārdiem — kļuva skaidrs, ka varas maiņas scenārijs Jūrmalas pilsētas domē tiek rakstīts Tautas partijā, nevis Jūrmalas pilsētas deputātu sarunās.

Piektkārt, pirmdien (21.aprīlī) kļuva skaidrs, ka pārrunām atvēlētais laiks ir beidzies, tā arī nesākoties nekādām konsultācijām, jo pulksten 16 tiek sasaukta domes ārkārtas sēde, kurā tiek skatīts jautājums par R.Munkevica atcelšanu no amata.

Šādā situācijā, protams, savu parakstu no iesnieguma atsaucu, jo sapratu, ka esmu izmantots par aklu ieroci labi izplānotā Tautas partijas viltībā par varu Jūrmalas pilsētā.

Nodevības lamatas


No minētā skaidri redzams, ka G.Trencis, A.Kalnciems, Z.Starks un D.Urbanovičs dotos solījumus par sarunām un vienošanos nepildīja. Faktiski TP un pārējie, kuri bija ieinteresēti Munkevica atstādināšanā (TB/LNNK un Dainis Urbanovičs), mēģināja izmantot manas biežās konfliktsituācijas ar R.Munkevicu. Viņi izdomāja, ka ar mani var nerēķināties, ka, ņemot vērā sarežģītās attiecības ar pašreizējo domes priekšsēdētāju, es jebkurā gadījumā nobalsošu par viņa atstādināšanu. Šeit šķiet vietā atgādināt, ne tikai to, ka šādas metodes un paņēmieni man absolūti nav pieņemami, bet arī to, ka TP nemācās no kļūdām un jau otro reizi, tāpat kā jūrmalgeitas laikā centās izmantot mani savās kombinācijās un mahinācijās, lai iegūtu varu Jūrmalas pilsētā.

Viņi uzskatīja, ka es noteikti iekritīšu man izliktajās lamatās un cilpās, bet beigu beigās tajās iekrita paši.

Vara un nauda kairina


Izrādījās, ka esmu izjaucis Tautas partijas rūpīgi gatavotos plānus, bet kairinājums iegūt varu Jūrmalas pilsētā TP paliek. Tas vēlreiz izpaudās Jūrmalas pilsētas domes 24. aprīļa sēdē, kurā A.Kalnciems mani apvainoja, ka, atsaucot parakstu no iesnieguma par R.Munkevica atstādināšanu no amata, es esot pārdevies.

Es nekad neesmu pārdevies un nepārdošos, to pierādījusi mana politiskā darbība vairāku gadu garumā. Es, piemēram, neesmu miljonārs kā viņš. Neesmu arī ticis pie neskaitāmiem dārgiem nekustamajiem īpašumiem kā viņš vai tēlojošie D.Urbanovičs, A.Tampe, J.Grķis. Tas viss manī izraisa pārdomas par to, kā domē tiek praktizēta pārdošanās. Kā pie ļoti vērtīgiem un dārgiem īpašumiem tikušas amatpersonas, kuru ienākumus veido darba alga par darbu Jūrmalas pilsētas domē? Vai pārdošanās, par kuru runā A.Kalnciems, nav saistīta ar viņa un viņa kombināciju partneru paņēmieniem un ieradumiem, kā, izmantojot varu iegūt naudu?

A.Šķēle jūrmalgeitas lietā iesaistījās ar uzņēmēja automašīnu tirgotāja G.Miluša starpniecību, bet viņš vēlāk pazuda nezināmā virzienā. Šoreiz A.Šķēle norīkoja lietas sakārtot Jūrmalā "valsts garantam", ekspremjeram A.Kalvītim, kurš otrreiz izgāza A.Šķēles plānu.

Ņemot vērā iepriekš minēto es neizslēdzu iespēju, ka, neraugoties uz izgāšanos, TP var mēģināt vēlreiz kaut ko darīt, lai tomēr iegūtu politisko varu Jūrmalas pilsētā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas