Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Par pilsonības tirgošanu AT piespriež cietumsodus

Augstākā tiesa (AT) pirmdien apsūdzētajiem krimināllietā par kukuļošanas noziegumiem Naturalizācijas pārvaldes (NP) Valmieras nodaļā tomēr piespriedusi reālus cietumsodus, atšķirībā no pirmās instances piemērotajiem naudas sodiem, aģentūra BNS uzzināja tiesā.

Rīgas apgabaltiesa 2006.gada decembrī apsūdzētajam bijušajam Naturalizācijas pārvaldes Valmieras nodaļas vadītājam Elmāram Kokinam, bijušajai augsta ranga Rīgas pašvaldības policijas amatpersonai Jānim Martukānam un uzņēmējam Valerijam Belovam piesprieda ne visai lielus naudas sodus.

AT Martukānam piesprieda brīvības atņemšanu uz gadu un sešiem mēnešiem, Kokinam - cietumsodu uz gadu un naudas sodu 2 400 latu apjomā, kā arī atņemtas tiesības trīs gadus ieņemt amatus valsts institūciju dienestā.

Savukārt Belovam piespriesta brīvības atņemšana uz gadu un 2 400 latu naudas sods. Brīvības atņemšana tiks piemērota tad, kad spriedums stāsies spēkā. Pilns sprieduma teksts būs pieejams 26.maijā. Ja AT Senātā netiks iesniegta kasācijas sūdzība, tikai tad spriedums stāsies spēkā un tiks piemērota brīvības atņemšana.

Visi apsūdzētie savu vainu nodarītajā atzīst un nožēlo.

2005.gada septembrī Martukāns pamudinājis kādu Maksimu dot 500 latu kukuli NP amatpersonai par palīdzības sniegšanu kādai Olitai pilsonības iegūšanā. Nozieguma izmeklēšana bija radīta kā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja operatīvais eksperiments.

Pēc kukuļa saņemšanas Martukāns sazinājies ar Belovu, kas vienojies ar Kokinu par nelikumīgas palīdzības sniegšanu valodas prasmes un zināšanu pārbaudes laikā Olitai.

Vēlāk Martukāns daļu no kukuļa - 275 latus - nodevis Belovam, kas daļu no šīs naudas - 225 latus - paturējis sev par kukuļošanas organizēšanu, bet 50 latu nodevis Kokinam. 225 latus par kukuļošanas organizēšanu paturējis arī Martukāns.

Kokins par saņemto kukuli nelikumīgi palīdzējis Olitai ārpus rindas sekmīgi nokārtot valodas prasmes un zināšanu pārbaudi, pasakot priekšā pareizās atbildes.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas