Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Par Šveices naudu modernizēs tiesas, uzstādot videokonferenču aparatūru

Parakstīts pirmais Latvijas un Šveices sadarbības programmas projekta līgums par tiesu modernizēšanu Latvijā. Projekta kopējās izmaksas ir 9 411 765 Šveices franku jeb aptuveni 4,4 miljoni latu, tai skaitā Latvijas valsts budžeta līdzfinansējums.

Viena no būtiskākajām projekta aktivitātēm ir tiesu un ieslodzījumu vietu aprīkošana ar videokonferenču aparatūru. Videokonferenci varēs izmantot gadījumos, kad lietas dalībnieks nespēs ierasties tiesā, piemēram, atrodoties ārstniecības iestādē, mājas arestā vai citā pilsētā, vai pat citā valstī. Ieviešot videokonferenču aparatūru, Valsts policijā būtiski samazināsies pieprasījums pēc apcietināto personu konvojēšanas no ieslodzījuma vietām uz tiesu, prognozē amatpersonas.

Projekta ietvaros arī plānots pilnveidot elektronisko dokumentu apriti, kā rezultātā turpmāk dažādu tiesvedības dokumentu veidlapas būs pieejamas elektroniskā formātā. Paredzēts, ka iedzīvotājiem būs iespēja iesniegt dokumentus tiesai, kā arī saņemt informāciju no tiesām elektroniskā veidā.

Tāpat plānots tiesas sēžu zāles aprīkot ar skaņu ierakstu aparatūru, kas palīdzēs uzlabot tiesas procesa un tiesas sēžu protokolu kvalitāti, kā arī samazināt cilvēkresursu patēriņu tiesas dokumentu sagatavošanā.

Paredzams, ka projekts tiks pabeigts 2012. gadā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas