Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pārbauda signālus par iespējamo balsu pirkšanu Rēzeknē

Drošības policija (DP) uzsākusi pārbaudi par ceturtdienas LTV raidījumā Panorāma izskanējušo sižetu par to, ka Rēzeknē, pirms pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanām tiek pirktas vēlētāju balsis. DP pārstāve Kristīne Apse-Krūmiņa Dienai apstiprināja, ka ir saņemts konkrēts iesniegums no privātpersonām, kas sniedz informāciju par iespējamo balsu pirkšanu Rēzeknē. Neviens kriminālprocess par balsu pirkšanu vēl nav ticis ierosināts.

Kā raidījumam Panorāma ceturtdien atzina Rēzeknē sastaptie iedzīvotāji, balsi varot pārdot par pieciem līdz 25 latiem. Balsots tiekot par tiem, kas maksā visvairāk. Sarunā ar žurnālistiem tika pieminēta partija Jaunais laiks (JL).

Savukārt kāds cits vīrietis atzina, ka pārdevis savu balsi par pieciem latiem. Uzzinot, ka citi nopelnījuši vairāk, viņš pieļāva, ka, iespējams, viņam tik maz samaksāts, jo bijis iereibis. Minētais vīrietis arī nevarēja pateikt, par kuru partiju nobalsoja. Viņš atcerējās, ka balsojis par septīto sarakstu. Kā liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā, pašvaldību vēlēšanās Rēzeknē septītā pēc kārtas ierakstīta Pilsoniskā savienība, savukārt Eiroparlamenta vēlēšanās ar septīto numuru startē Osipova partija.

Tāpat DP pārbaudīs informāciju, kas saņemta no partijas Tēvzemei un Brīvībai/LNNK Rēzeknes nodaļas, kurā vēstīts par iespējamu vēlētāju ietekmēšanu Rēzeknes pilsētas sociālās aprūpes centrā.

Kā Dienai pastāstīja TB/LNNK saraksta deputāta kandidāts Antons Ludboržs, Drošības policijai un KNAB ir nodoti fakti par to, ka  Rēzeknes pilsētas sociālās aprūpes centra klientiem pirms nobalsošanas tiekot izsniegtas LPP/LC reklāmas lapiņas, kur ar krustiņu iezīmēts deputātu kandidātes, Rēzeknes domes sociālās pārvaldes vadītājas Jeļenas Laškovas vārds.

Pirms tam Rēzeknes domes deputātu kandidātu diskusijā televīzijā, raidījumā 100.pants  TB/LNNK līderis stāstīja par to, ka pansionāta klienti baidījušies ņemt viņu partijas aģitācijas materiālus, sakot, ka viņiem var nedot ēst, ja nebalsos par LPP/LC. Iepriekš sarunā ar Dienu J.Laškova kategoriski noliedza, ka būtu jebkad ietekmējusi vēlētāju izvēli. «Protams, pirmsvēlēšanu sapulcē sociālās aprūpes centrā man daudzi jautāja, kurā sarakstā es pati balotējos, un es to, protams, nosaucu. Nedomāju, ka tas būtu likuma pārkāpums,» teica J.Laškova.

Kaut arī jau pirms četriem gadiem balsu pirkšanas dēļ nācās rīkot atkārtotas pašvaldību vēlēšanas Rēzeknē, arī šogad izskan satraucoši signāli par vēlētāju ietekmēšanu gan ar naudu, gan ar pārtikas paciņām, Rēzeknes policijā tiekot saņemti gan telefona zvani, gan arī viens oficiāls iesniegums, Dienai teica Rēzeknes pilsētas un rajona policijas pārvaldes priekšnieka palīdze Sanita Rastopčina. Visi signāli tiekot rūpīgi pārbaudīti, lai novērstu iespējamos pārkāpumus, vēlēšanu dienā pie katra vēlēšanu iecirkņa dežurēs divi likumsargi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas