Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pārbaude par Zatlera pateicībām bijusi formāla

Tiesībsargi atzīst, ka teju divus gadus ilgušās pārbaudes par Zatleriem, ko veica Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), skaidrojot Valsts prezidenta Valda Zatlera iespējamos pārkāpumus saistībā ar aplokšņu naudas ņemšanu ārsta prakses laikā, bijušas formālas. Diena izpētījusi, ka pārbaudes lietā Zatleru pāris mainījis savu viedokli par tiesiskajām attiecībām starp viņiem.

Pārbaudes laikā KNAB iztaujāja 377 pacientus. Tikai divi pacienti atzina, ka pateikušies dakterim ar naudu — 20 un 60 latiem. Pārējie nesa puķes un šokolādi. Tiesa, iepriekš veiktās sabiedriskās domas aptaujās vairāk nekā puse respondentu bija atzinusi, ka dotas aploksnes. Lai arī iepriekš V.Zatlers, skaidrojot, kādēļ viņa ienākumu deklarācijās nav uzrādīta nauda no pacientu pieņemšanām ARS, apgalvoja, ka poliklīnikai ir vienošanās ar Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcu (TOS), izrādījies, ka tā nav tiesa. KNAB konstatēja, ka viņš ARS sniedza ārsta pakalpojumus, bet samaksu par to saņēma viņa sievas Lilitas uzņēmums Ortopēdijas privātprakse (OP). Valsts ieņēmumu dienests uzsver, ka šāda ārsta prakse nebija pretlikumīga.

Taču Valsts darba inspekcija, pārbaudot, vai V.Zatleram bija darba tiesiskās attiecības un noslēgts darba līgums ar sievas uzņēmumu, to nekonstatēja. Pārbaudot dokumentus, secināts, ka bija tikai viens darbinieks — Lilita Zatlere. Neviens cits cilvēks nodarbināts netika. Tas nozīmē, ka visus ieņēmumus paturēja L.Zatlere, bet V.Zatleram alga netika maksāta, kas nozīmē, ka no privātpraksē nopelnītā netika maksāti arī nodokļi un ienākumus V.Zatlers neuzrādīja savā deklarācija.

L.Zatlere paskaidrojumā KNAB apgalvojusi, ka ar vīru viņai bijusi mutiska vienošanās, tādēļ arī darba līgumu neesot slēguši. Prezidenta kundze uzsver, ka nopelnītā nauda ir laulāto kopīpašums. Jāatgādina, ka 2003.gadā Zatleri domāja citādi. Toreiz, KNAB sākot krimināllietu par TOS amatpersonu pārkāpumiem, iepērkot implantus no slimnīcas direktora vietnieka firmas un aprīkojumu no OP, Zatleri noslēdza laulību līgumu. Tajā viņi mantu sadalīja, atsakoties no kopīpašumiem. Krimināllieta trīs gadus vēlāk tika izbeigta. Zatleru pāra skaidrojumus par to, kādēļ prezidents sākumā stāstīja atšķirīgu stāstu par darbu ARS, neizdevās iegūt. Viņa preses sekretāre Ilze Rassa atteicās no jebkādiem komentāriem.


(Žurnālistes Guntas Slogas rakstu "Zatleriem nemācēja piekļūt" lasiet laikrakstā "Diena"!)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Zatlere dzīvesbiedru ARS poliklīnikā nodarbinājusi pretlikumīgi


KNAB : Zatlers interešu konfliktā nav nonācis

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas