Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Parex banku nodod Privatizācijas aģentūrai

Valdība slēgtā sēdē, izskatot jautājumu par Parex banku, nolēmusi valstij piederošās bankas akcijas nodot Privatizācijas aģentūras (PA) valdījumā. Tas nozīmē, ka pēc attiecīgo līguma dokumentu parakstīšanas jau tuvākajās dienās, PA kļūs par 85% Parex akciju turētāju.

Kā pēc valdības sēdes uzsvēra Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis, par šādu soli valdība izšķīrusies, lai Hipotēku un zemes bankai nevajadzētu savā bilancē konsolidēt Parex banku, gadījumā, ja tuvākā gada laikā neizdotos to pārdot. PA par valstij piederošo akciju turētāju izvēlēta, jo “tai ir vajadzīgā kompetence”, teica Bičevskis.

Valdības lēmums nenozīmējot, ka tiek gatavota bankas privatizācija. Aģentūras pienākumos būs pārvaldīt un turēt akcijas, kā arī gatavot banku pārdošanai.

PA ir veikusi valstī gandrīz visu lielāko valsts uzņēmumu privatizāciju. PA padomi veido politisko partiju pārstāvji, bet valdi vada Artūrs Grants.

M.Bičevskis sacīja, ka izmaiņas Parex padomē un valdē netiek plānotas. Valdība otrdien nepieņēma lēmumu par bankas kapitāla palielināšanu un iespējamo ERAB ienākšanu Parex.  


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas