Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Parex soli līdz pusmiljarda parāda nokārtošanai

Pēc VK Dienai otrdien sniegtajām ziņām, Parex sindicētā kredīta atmaksai pārskaitītā nauda piesaistīta līdzšinējiem termiņnoguldījumiem. Jaunā līguma termiņš ir viens mēnesis. VK naudu Parex kontā pārskaitījusi ar nosacījumu, ka to var izmantot tikai tad, kad ir noslēgti līgumi ar sindicētā kredīta devējiem.

Pēc bankas prezidenta Nila Melngaiļa Dienai sacītā, Parex sarunas plāno noslēgt atbilstoši iepriekš minētajam grafikam. Tas nozīmē, ka speciālā darījuma kontā uzreiz atdodamā parāda daļa tiks ieskaitīta līdz 19.martam. Savukārt kreditora kontā tā nonāks pēc tam, kad būs saņemta visu sindikāta (veido 60 bankas) dalībnieku piekrišana darījumam un noslēgts līgums. Darījuma noslēgšana ar sindikātu ir būtiska Parex stabilizēšanai. Pēc tam, kad būs noslēgts darījums ar sindikātu, tiks lemts par Parex kapitāla palielināšanu, kurā iespējams, piedalīsies arī Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka. Trešdien ar ERAB tiksies premjers.

Jau pēcpusdienā, pēc tam, kad Saeimas Budžeta un nodokļu komisija bija devusi atļauju Valsts kasei (VK) rīkoties, 232,5 miljoni eiro (ap 163,4 miljoni latu) tika pārskaitīti valsts pārņemtās Parex bankas kontā. Nauda bankai nepieciešama, lai norēķinātos ar sindicētā kredīta īpašniekiem atbilstoši valdības apstiprinātajam priekšlikumam, kas paredz 30% no kopumā vairāk nekā pusmiljarda latu (775 miljoni eiro) lielā parāda atdot nekavējoties, savukārt pārējo daļu — ar diviem atliktajiem maksājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas