Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta
Opozīcijas partijai Saskaņa, kuras frakciju Saeimā vada Jānis Urbanovičs (attēlā), atbalsts mēneša laikā audzis par 1,8 procentpunktiem

Partiju reitingi jūnijā: Ar vērā ņemamu atrāvienu līderos Saskaņa

Pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma jūnijā veiktā socioloģiskā aptauja par politisko partiju popularitāti liecina, ka aizvien līderos ir Saskaņa, kurai seko ZZS un Nacionālā apvienība _Visu Latvijai!TB/LNNK (NA). Jāuzsver gan, ka aptauja veikta pirms vairākiem zīmīgiem notikumiem - Saskaņas par prezidenta amata kandidātu virzītā Pētera Sproģa paziņojuma, ka viņš vēlēšanās tomēr nekandidēs, un arī pirms partijas KPV LV līdera Artusa Kaimiņa aizturēšanas.

LTV pasūtīto aptauju veica tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS, un tā liecina, ka jūnijā vislielākais atbalsts ir šobrīd opozīcijā esošajai Saskaņai - šim politiskajam spēkam atbalstu pauda 20,9 % aptaujāto. Par premjera partiju ZZS savu balsi šobrīd atdotu 14,4 %, bet par vēl vienu koalīcijas partiju - NA - balsotu 6,1 %. 

Apvienībai Attīstībai/Par! ir 4,7 % vēlētāju atbalsts, bet Artusa Kaimiņa vadītajai KPV LV ir 4,4 % aptaujāto atbalsts. 4 % aptaujāto savu balsi atdotu par Jauno konservatīvo partiju, taču apvienība Jaunā Vienotība šobrīd bauda vien 2,7 % aptaujāto atbalstu.

Divām citām šobrīd Saeimā pārstāvētajām partijām, ja vēlēšanas notiktu tagad, parlamentā neizdotos iekļūt - par Latvijas Reģionu apvienību balsotu vien 1,7 %, bet par partiju No sirds Latvijai 1,5 %.

Vislielāko reitinga kāpumu attiecībā pret maiju panākusi Saskaņa, kurai atbalsts pieaudzis par 1,8 procentpunktiem, savukārt Attīstībai/Par! tas audzis par 1,7 procentpunktiem. Potenciālo atbalstītāju pulku vairojusi arī Jaunā konservatīvā partija (+ 1,6 %) un KPV LV (+ 1,4 %), savukārt reitinga kritumu piedzīvojusi Jaunā Vienotība (- 1%) un NA (- 0,9 %). 

Jāatgādina gan, ka vēl teju ceturtā daļa - 23,7% - nav izlēmusi, par ko balsotu. Tiesa gan, neizlēmušo skaits, ja salīdzina ar maiju, sarucis - mēnesi iepriekš 27,5 % nezināja, par ko balsotu vēlēšanās.

Top komentāri

Jūrmalā ZZS un Saskaņa
J
jau ir vienoti!
nekur
n
daudziem prātu aptumšojuši LV mass media, kas cenšas partijas dalīt latviešu-nelatviešu, lai ar nevienas nav latviešu, un nav no svara te etniskā piederība, bet darbs valsts un tautas labā...
Def
D
Kur tad aptaujāja? Rīgā,kur pilns ar saskaņas elektorātu? Ha ha nu ļoti ticama aptauja.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas