Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pasažieris uzvar tiesā rupju tramvaja vadītāju

Tukuma rajona tiesa trešdien atzinusi Rīgas tramvaja vadītāju Edgaru Brahmani par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, tīšā un apzinātā cietušā goda un cieņas aizskārumā. Tiesa E.Brahmanim noteica sodu vienas minimālās mēnešalgas apmērā. Kā atzinusi apsūdzētā darbavieta SIA «Rīgas satiksme», šis ir pirmais gadījums, kad pasažieris, pret kuru rupji ir izturējies uzņēmuma darbinieks, iesniedz privāto apsūdzību tiesai un arī šo apsūdzību, pašam uzturot, vinnē.

Tiesā izskatītais gadījums notika pērn 22.jūlijā, informē Tukuma rajona tiesa. Tramvaja pasažieris Gundars Vectīrelis iedeva tramvaja vadītājam Edgaram Brahmanim sīknaudu braukšanas biļetes iegādei. Pasažieri par to tramvaja vadītājs nolamāja ar rupjiem vārdiem (cūka, nelietis), bet iedotā sīknauda tika nosaukta par s…, kuri esot iedoti tramvaja vadītājam.

Tā kā lamas izskanēja publiski tramvajā citu cilvēku klātbūtnē tramvaja vadītājam pildot tiešos darba pienākumus, pasažieris iesniedza likumā noteiktajā kārtībā privāto apsūdzību Tukuma rajona tiesai saskaņā ar Krimināllikuma 156.pantu, lūdzot tiesu saukt tramvaja vadītāju pie kriminālatbildības par goda un cieņas aizskaršanu.

Kā atzina «Rīgas satiksme», tramvaja vadītājs ir pārkāpis darba instrukciju un nav pildījis savus darba pienākumus, kā arī ir pārkāpis ētikas un uzvedības normas.

Pilnais spriedums būs pieejams 10. septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas