Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pasažieru vilciena valde atmaksājusi pārmaksāto algu

Pasažieru vilciena valde paudusi neizpratni par satiksmes ministra lēmumu atstādināt uzņēmuma valdi, jo līdz Kaspars Gerhards par uzņēmumus nav informējis, teikts uzņēmuma paziņojumā.

Diena jau rakstīja, ka par viena mēneša laikā algās izšķērdētiem aptuveni 10 tūkstošiem latu satiksmes ministrs K.Gerhards (TB/LNNK) atlaidis Latvijas gaisa satiksmes (LGS), Latvijas pasta (LP) un Pasažieru vilciena (PV) padomes un valdes. Valdēs maijā neesot ievēroti valdības rīkojumā noteiktie algu griesti. Maksimālā valdes locekļu alga nedrīkstēja būt lielāka par 2830 latiem, taču izmaksātas summas no trim līdz pat pieciem tūkstošiem latu, Dienai sacīja ministra pārstāve Inga Spriņķe. Piemēram, LP vadītājam izmaksāti 4843 lati, bet LP valdes locekļiem — 4360 un 4602 lati. Padomes atlaistas, jo pieļāvušas šādus pārkāpumus. Padomes šajos uzņēmumos tā arī netiks atjaunotas, jo valdība lēmusi par padomju likvidēšanu valsts uzņēmumos, bet jaunas valdes tiks izvēlētas konkursos dažu nedēļu laikā.

Pasažieru vilciena paziņojumā uzsvērs, ka valdes atalgojumu nosaka

akciju sabiedrības padome. Pasažieru vilciens padome tika iecelta 1 maijā un 8.maijā notikušajā padomes sēdē padomes priekšsēdētājam tika uzdots noslēgt jaunas vienošanos par algas apmēru, taču tas līdz šim brīdim neesot izdarīts. Tā ir padomes neizdarība, paziņojuši uzņēmuma valdes locekļi. Viņi norāda, ka grāmatvedība, aprēķinot darbinieku algas, vadās vienīgi no spēkā esošiem līgumiem, rēķiniem un citiem grāmatvedības dokumentiem, nevis no mutiskiem rīkojumiem vai publiskajā telpā izskanējušas informācijas.

Pasažieru vilciens valdes locekļi, vadoties pēc labas pārvaldes prakses un ētiskiem apsvērumiem, algas pārmaksāto daļu jau ir atmaksājuši uzņēmumam.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas