Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Pasažieru vilciens 2011.gadā, iespējams, būs spiests slēgt dīzeļvilcienu maršrutus

Ja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija akceptēs VAS Latvijas dzelzceļa iesniegtos aprēķinus, kas paredz infrastruktūras maksas pieaugumu gan pasažieru dīzeļvilcieniem, gan elektrovilcieniem, tad a/s Pasažieru vilciens 2011.gadā būs spiests slēgt praktiski visus dīzeļvilcienu maršrutus, informē_ a/s Pasažieru vilciens_ sabiedrisko attiecību speciālists Egons Ālers.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniegtajā dzelzceļa infrastruktūras izmantošanas maksas projektā 2011.gadam ir paredzēts būtisks infrastruktūras maksas pieaugums pasažieru vilcieniem.

VAS Latvijas dzelzceļa iesniegtie aprēķini paredz par 24.4% paaugstināt infrastruktūras maksu pasažieru dīzeļvilcieniem un par 19.8% elektrovilcieniem.

Ja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija akceptēs šādu infrastruktūras maksas pieaugumu a/s Pasažieru vilciens 2011.gadā būs spiests slēgt praktiski visus dīzeļvilcienu maršrutus, jo maksa par dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu veido gandrīz pusi no a/s Pasažieru vilciens izmaksām.

Lai kompensētu šo izmaksu pieaugumu, nāksies pilnībā slēgt maršrutus Rīga-Gulbene, Rīga-Krustpils, Rīga-Liepāja, Rīga-Rēzekne-Zilupe un maršrutā Rīga-Valga dīzeļvilciens dažas reizes dienā kursēs tikai līdz Siguldai. Plānojam, ka maršrutā Rīga-Daugavpils izdosies saglabāt vienu vilcienu dienā," norāda E. Ālers.

A/s Pasažieru vilciens valdes priekšsēdētājs Andulis Židkovs uzsver, ka uzņēmums dara visu iespējamo, lai mazinot savas izmaksas saglabātu esošo pārvadājumu apjomu, un bijām cerējuši arī uz infrastruktūras maksas samazināšanu. "Taču šobrīd pasažieru dīzeļvilcienu nākotne ir Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas un VAS Latvijas dzelzceļš rokās," tā A. Židkovs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas