Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pases nav nomainījuši aptuveni 300 000

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ANTONIJA LEJIETE
A
Es esmu dzimusi Misa,Bauskas raj. ciganiete pensionare.
./...
.
Nu ko - atpajka'l pie sarkanaj'am pas'em? Atcer'eties CCCP laikus? ;/ A k'a m'es savulaik lepoj'amies ar zilaj';am pas'em ! ;)
@
@
Nomainīju, bet man ir kauns par to, ka manā valstī tās atklāti tirgojuši. Man ir kauns no šī dokumenta.
q
q
"Jau vēstījām, ka pēdējos mēnešus PMLP veidojās garas rindas, jo daudzi steidza pasi nomainīt pēdējā brīdī. Daļa "veco" pasu īpašnieku devās ārpus Rīgas, kur rindas bija mazākas." nevajag murgot par kaut kādu pēdējo brīdi. Rindas veidojas tāpēc, ka valstij nav jaudas nomainīt vienlaikus pases un nepilsoņu apliecības, ko, (t.i., pēdējās) lielā skaitā izsniedz 1998. gadā uz 10 gadiem.
rinda
r
mainīju februārī - nebūt ne "pēdējā brīdī " un patērēju tam 4 1/2 stundas = pieņemšana + izsniegšana + 15 Ls nodeva + bankas apmeklējums , lai apzīmogotu i-bankas maksājumu!!! Totāls bardaks!
PMLP
P
Šī birokrātiskā padomju iestāde ir pilnīgi diskreditējusi sevi un steidzīgi jāpakļauj reorganizācijai. Iemesls - tā nespēj (negrib, neuzskata par vajadzīgu) apmierināt pieprasījumu pēc saviem pakalpojumiem. Šī pasu nomaiņa nav un nebija iedzīvotāju kaprīze, - tā bija valsts iestāžu kūtruma un lēnā darba rezultāts - tika izsniegtas pases, kuru kvalitāte jau izsniegšanas brīdī bija apšaubāma. (Līdzīgi tagad tiek kavēta jauno čip-pasu ieviešana. Atkal valsts izsniedz dokumentus, kuru reālais derīguma termiņš neatbilst pasē norādītajam, tās būs tūlīt jāmaina, jāmaksā jauna nodeva, jātērē laiks rindās stāvot.) Nomaināmo pasu skaits bija precīzi zināms, to derīguma termiņš arī. Ar kādām tiesībām PMLP liek šiem cilvēkiem tērēt garas stundas rindās ? Pie tam darba laikā! Vai PMLP domā, ka pases maina tikai pensionāri vai nestrādājošie? Kas kā dēļ pastāv - viņi mūsu dēļ vai mēs viņu dēļ ? Vai PMLP pastāv mūsu dēļ un sniedz mums savus (šoreiz pat neprasītus un uzspiestus !!!) maksas pakalpojumus jeb mēs pastāvam PMLP ērtību labad, lai viņi aiz garlaicības nenonīktu savās nedaudzajās darba stundiņās?? Kā īsti te ir? Kādēļ šīs iestādes vadītāji savlaicīgi nespēja piesaistīt papildus darbaspēku un vismaz dubultot savu darba stundu skaitu? Vai trīskāršot? Tik ilgi, kamēr nav rindu. Darbs pasu pieteikumu pieņemšanā un pasu izsniegšanā ir vienkāršaks par vienkāršu - apmācība jebkuram studentam ilgtu 30 min., ne vairāk. Darbs taču nav saistīts ne ar pasu izgatavošanu uz vietas, ne cepšanu vai vārīšanu!!! Tas ir "pieņemt dokumentus, nofotografēt" un izsniegt sagatavotus dokumentus". VISS. Būtu pamācījušies no CSDD - tur ieviests zibenīgs konveijers tieši šāda tipa operācijām - pieņemt/izsniegt! Pie tam tur dokumentus uz vietas paspēj izgatavot, ko no PMLP neviens neprasa!!!
tipi
t
"tie, kam pases nav apmainītas no citām valstīm tiks izraidīti" joks vai patiesība ?
Maris
M
jopcik, cik var mainīt, kā jauna, tā jāmaina un tik jāmaksā... kapēc man jāmaksā par to, ko man nevajag.. valstij tak vajag , lai man ir pase es bez vinas varu iztikt... uztaisīt vnk ceļošanas ID karti un liktu mums mieru ar tām štrunta maiņām...
sesks
s
Bet tik un tā sākot ar nākamo gadu būs jābūt vēl jaunākajām pasēm!!!! CIk es saprotu, pases mainīšanas procedūra ir maksas pakalpojums, pat ja esi gatavs gaidīt to papīreli kaut mēnesi, tik un tā no latiņiem šķirties vajadzēs. Un tad nākamgad atkal. Forši iedzīvojas Jēkabsons. Starp citu, kas tur notiek ar to feiko pasu lietu? PDz nopubliskoja divas miljonāru blondās piegulētājas, kas latviski ņebumbum, bet ar viltoto pasi lidinās no Krievijas uz Lv - a kas ar pārējām? Ko žurnālisti snauž?
Pings
P
pagaidaam
Latweets
L
Ja uz štatiem varēs braukt tikai ar biometriskajām pasēm --------------------------------- Uz štatiem neviens nav aizliedzis braukt ari ar iepriekšējā parauga pasēm.
Pings
P
101% atbalsts Onjonam - man arī pasei beidzies terminjsh...itkaa jaamaina, jo tuuliit paredzeets pabraukaat tepat pa eiropu, bet ko zin, varbuut rudenii asv spiid... atkal jaamaina un atkal pasham jaamaksaa?
Onjons
O
Ja uz štatiem varēs braukt tikai ar biometriskajām pasēm, kurš man samaksās starpību par to, ka es pagājušo nedēļ mainīju pasi un rudenī varbūt mainīšu vēlreiz (pie kam, likumdošana paredz, ka biometriskajām pasem vajadzeja būt jau kopš pagājušā gada beigām)
ZBL
Z
Iedomājieties kādas rindas būtu, ja arī šie mestos mainīt. Šīs iestādes saimnieks gan laikam izceļas ar labu darbu, jo droši vien izgādājis valdošo drauģeļiem pases.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas