Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

Pasu pircēji mācījušies latviešu valodu un dziedājuši himnu

Divas privātpersonas, kas aizturētas par Latvijas pilsonības tirgošanu ietvaros, esot Jūrmalas uzņēmēji. Abi ir Jūrmalas iedzīvotāji un agrāk neesot sodīti. Viens no viņiem esot saistīts ar shēmas organizēšanu, bet otrs bijis starpnieks starp pasu pasūtītājiem un ierēdņiem, raksta laikraksts "Čas". Pēc laikraksta rīcībā esošām ziņām, ar korumpētu Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) darbinieku palīdzību pasu gribētāji iekļauti Latvijas iedzīvotāju reģistrā kā pastāvīgie iedzīvotāji.

Pēc tam jaunie nepilsoņi ar dokumentiem devušies uz Naturalizācijas pārvaldi, lai kārtotu eksāmenus, kur viņi šķietami mācījušies latviešu valodu, nokārtojuši eksāmenu vēsturē un izpildījuši Latvijas himnu. Lielākā daļa pasu pircēju esot bijuši turīgi krievi, kuri par katru pasi maksājuši vidēji 50 000 latu.

Kā ziņots, patlaban lietā aizdomās turamā statuss piemērots 19 personām, tai skaitā astoņām nu jau bijušajām PMLP amatpersonām un 11 privātpersonām, tai skaitā pasu ieguvējiem un starpniekiem. No minētajām privātpersonām divas atrodas apcietinājumā. Nelikumīga pasu izsniegšana notikusi vairākus gadus. Kopumā nelikumīgi izsniegtas aptuveni 100 pases. Līdz šim par 79 personām saņemti dokumenti, kas apliecina, ka dokumenti izsniegti nelikumīgi. Šie ceļošanas dokumenti arī ievadīti Šengenas informācijas sistēmā. No minētajiem 79 pasu saņēmējiem 28 personu identitāte izmeklēšanas gaitā ir noskaidrota, pārējās tiek identificētas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas