Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pašvaldības, darba devēji un arodbiedrības vienojas par prasībām valdībai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kaka
k
peec komentaariem sanaak, ka mees dziivojam, lai atmaksaatu svf naudu un nodroshinaatu iereednieciibai algas. man taada iddeeologija nav pienjemama.
PVN
P
PVN maksā gala patērētājs, ja viņa produkciju nepērk, vai arī tirgotāji uzlikuši pārāk lielu uzcenojumu, tad nekāds PVN tur nelīdzēs. Ja baldones dūņu zobupastu no 1.50 aptieka uzceno uz 6.50, tad tur PVN nav pie vainas, ja grāmatu Valters un rapa uzceno no 2.25 uz 6.55 ls, tad tur PVN nav pie vainas. Salīdzini cenas, eiropā nav mazāks PVN, bet nez kāpēc cenas mazākas. Un mūsu algas neatbilst mūsu nopelnītajām, tāpēc ražotājiem ir jāsamazina algas, sāpīgi bet fakts, Samazinātais IIN šo algas samazinājumu kompensētu. Ja par nozarēm kuras visvairāk šobrīd brēc, piemēram izdevējiem, tad piedod, bet tas ka par nozares problēmām kliedz cilvēki, kuri dažu gadu laikā kļuvuši par miljonāriem pazeminātop likmju dēļ, tad tā jau ir nekaunība. Kilboka, Aija Simsone, Santa An''ca. Viesnīcnieki - miljonāre Solima? Kādā greizo spoguļu valstībā mēs dzīvojam, ja mūsu domas ietekmē miljonāri, kuri spēj nodrošināt atbilstošu rakstu publicēšanu tā, ka tas šķiet pareizi arī mazajiem ražotājiem un iedzīvotājiem? Ja kādam ražotājam jālikvidējas 2 procentu dēļ, kura palielinājumu kompensē samazinātais ienākumu nodoklis un iespēja samazināt algas darbiniekam, jo gaidāmā deflācija to ļauj nekļūstot par ekspluatātoriem, tad baidos ka ražotajs šobrīd ir nikns nevis uz PVN, bet to ka valdībai neseko konsekventa taupības politika un ir šoferu precedenti. Bet jāsaprot, ka lai kāds būtu naids pret valdību, ja tagad populistiski atcels tos lēmumus, kas patiesi bija makroekonomiski izsvērti un nebūt ne patīkami un viegli pieņemami, tad gan man no algas nāksies maksāt par tautiešu stulbumu. Faktiski nenāksies, jo tūliņ vairs nebūs algu, mums vairs nav finanšu resursu, lai segtu importa daļu patēriņā.
Lāpītāja
L
Jā, var redzēt, ka Lelle komentē, pat neizlsījusi kopprasībā minētos punktus. Prasības varenas,bet tikai prasības, kur ņemt,no kā atteikties jau bez visiem zināmā un tautas apspēletā uzņēmumu padomju likvidācijas ,kuru rezultātā izdotos gūt finansējumu tikai mazai daļai no visām neatliekamajām vajadzībām, šāds solis drīzāk būtu kā labas gribas un taisnīguma žests kas parādītu, ka ir vēlme atbrīvoties no uzzstādījuma,ka uzņ.padomes,aģentūras uc.veidojumi ir partiju barotnes, bet visādi citādi šī padomju likvidēšana neatrisinātu vēl ekonomiskās problēmas.Tās ir tā samilzušas,un viienīgais veids būtiski uzlabot situāciju būtu stimulēt razosanu, bet tik daudz kas ir jau nokavēts.šobrīd arī ražošanu ir jau grūti stimulēt,tādēļ ka globālās krīzes dēļ ir sašaurinājies pieprasījums-noiets.To visu vajadzēja darī treknajos gados. Un kapitāla,kā arī NI darījumu aplikšna ar nodokli,bija jādara tad, kad šie darījumi un ienākumi zēla, tagad kad NI darījumi samazinājušies līdz minimumam, nekādus dižos ieņēmumus no tādas aplikšanas vairs neiegūt.Pie mums jau vienmēr sāk domāt,ka jābaro suns tad kad vilks jau aitās.Tomēr galīõgi neko nedarīt arī nevar,visi šie pasākumi jāveic.
???
?
Kā tas Gavrilovs tur ir iefiltrējies? Pilnīgs dunduks taču: dejo ar zvaigzni!
PVN
P
un vēl. Te komentāros izskat janvāra nodokļu ieņēmumi kā arguments PVN palielināšans nelietderīgumam. Pirmkār, janvāra dati atspoguļo decembra ekonomiskās aktivitātes, jo nodokļi tiek pārskaitīti vēlāk. Otrkārt, ir reāls pieprasījuma un ekonomikās aktivitātes kritums, tādēļ tas ir pilnīgi normāli. Un ja mazināsies imports un no tā iekasētais PVN, tad par to ir tikai jāpriecājas, jo tikai tā pieaug cerība, ka kaut kas nākotnē mēs varam parādus atmaksāt..
Tā lūk!
T
Mazāk lasi avīzes, bet vairāk palūkojies sev apkārt! Aprunājies ar vismaz dažiem reāliem ražotājiem, šeit nerunāju par tiem, kas savu ražošanu balsta uz grābšanu valsts kabatā un sakariem! Tad tu uzzināsi, ka lielākā daļa apsver sava biznesa likvidāciju pie šāda PVN nodokļa. Un tad nebūs naudas ne tikai skolotājem, bet arī šo pagaidām dzīvību velkošo ražotņu strādniekiem. Tad izrēķini, cik atvilks no tavas algas, lai samaksātu izdzīvošanas pabalstus neko nepelnošam cilvēku pūlim! Kā tev ieskaidrot, ka vistai, no kuras grib izspiest rekordskaitu olu, ir jābūt dzīvai!
Bez ilūzijām
B
Kā arī gribētos lasīt skaitļus( nevis mistiskus līdzekļu samazinājuma %), CIK konkrēti katrā ministrijā un aģentūrā ir atlaisti ierēdņi!!! Viņi ir kā milzu akmens kaklā jau tā vārgajai ekonomikai!
PVN
P
Klau, jūs tauta patiesi esat tik stulba, ka nesaprotiet ka PVN nedrīkst samazināt, arī Eiropas valstis nesamazināja, vienīgi Lielbritānija, par ko dabūja pa galvu no starptautiskajām organizācijām. Kamēr mēs necelsim PVN (patēriņa nodoklis) un nemazināsim ražotāju nodokļus (ienākumu nod), tikmēr mēs nekad nespēsim atmaksāt ne parādus, ne novērst to, ka nauda caur importu iet no valsts ārā. Attopieties taču, Gavrilov, pakonsultējies ar kādu ekonomistu. Šitie nolādētie populisti tikai dzen tautu badā, jo valdība beidzot pieņēma pareizus lēmumus attiecībā uz nodokļiem, ja ar popilismu panāksiet to atcelšanu, tad būs beigas:(( Ja prasiet nodokļu samainājumu, tad ienākuma nodokļus jāmazina. Kādi idioti tajā organizācijā ir apvinojušies:((( un kā nez viņi plāno vispar apvienot savas prasības, ja neesoša nauda budžetā nevar tikt izmaksāta skolotājiem, utt, šīs prasības apliecina vienkārši kliedzošu nekompetenci
Antons
A
Ja jau tu meklē čekistus,tad vispirms paskaties valdošās bandas virzienā,kas pilnā mērā pakļāvusies pasaules galvenā čekista putina pavēlēm,kā arī paskaties spogulī uz savu ģīmi.
Antons
A
Ja jau tu meklē čekistus,tad vispirms paskaties valdošās bandas virzienāmkas pilnā mērā pakļāvusies "pasaules galvenā čekista"putina pavēlēm,kā arī,paskaties spogulī bz savu ģīmi.
PVN 19%?
P
Samazināt PVN uz 19%? Nez vai tad nodokļu ieņēmumi ir ļoti labi... Neticami, IKP prognoze ir samazinās no -5% uz -10%. Kā tur budžetā galus savilks kopā, nu ļoti apšaubāmi.
hm
h
The French president told a domestic television audience on Thursday night he would not be following Mr Brown in cutting VAT temporarily by 2.5 per cent, claiming the policy was having “absolutely no impact”.
cukurgailītis
c
Iznīciniet Latviju.Jums par to ir samaksāts.Nolādētie čekisti.Vai Leņins neteica to spārnoto frāzi,kad viņam pārmeta brīvības došanu Latvijai .Viņš teica,ka neatgriežas tikai mirušie.Izskatās,ka šitie ir tie miroņa atgriezēji.Krīgers un viņa banda.
populiste
p
Beidzot sakarīgas prasības un paldies Dievam, ka šī trijotne ir varējusi nākt ar kopīgu lēmumu! Visu cieņu!
lumpens
l
gods un slava!!! kapseetaa tikai plusi!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PRASĪBAS VALDĪBAI

Norādot konkrētus termiņus katras prasības izpildei, LPS, LDDK un LBAS valdībai prasa:

samazināt PVN no 21% uz 19%, atjaunot samazināto PVN likmi tām nozarēm, kurām tā tika piemērota pirms 2009.gada janvāra, nosakot tām 10% likmi;

Atjaunot VSOA iemaksu griestus 30 000 latu gadā;

samazināt darba devēja apmaksāto slimības dienu skaitu no 10 uz 2 dienā;

neiejaukties nozaru ģenerālvienošanās un uzņēmumu darba koplīgumos;

izstrādāt valsts programmu jaunu darba vietu radīšanai;

nodokļu pamatnostādnes 2010.-2013.gadam saskaņot ar sociālajiem partneriem un LPS;

nodrošināt finanšu instrumentus 1 miljarda latu apjomā uzņēmējdarbībai gadā, prioritāri īstenojot valsts atbalstu ar valsts īpašumā esošo banku starpniecību;

banku sektorā radīt labvēlīgus priekšnosacījumus, kas ļautu atjaunot uzņēmējdarbības kreditēšanu un radītu parādu sloga efektīvu sadali starp bankām un kredīta ņēmējiem;

pilnveidot antidempinga likumdošanu un veikt pasākumus vietējo uzņēmumu aizsardzībai;

pieņemt grozījumus PVN un Publiskā iepirkuma likumos un pieņemt Publiskās un privātās partnerības (PPP) likumu;

uzlabot PVN atmaksas kārtību, izstrādāt izvēles PVN likmju normas un reversā PVN piemērošanas kārtību, pārtraukt PVN avansa maksājumus valsts budžetā;

atbalstīt mājokļu siltināšanu un energoefektivitātes pasākumus;

atjaunot pašvaldībām tiesības ņemt ilgtermiņa aizņēmumus un uzņemties ilgtermiņa saistības;

vienkāršot ES fondu ieviešanas procedūras un paātrināt finansējuma aprites ātrumu;

izveidot Starptautiskā aizdevuma uzraudzības komisiju ar sociālo partneru un LPS pārstāvju līdzdalību, kā arī nodrošināt finansējumu Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) monitoringa pasākumu īstenošanai.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas