Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pat ja maksājat, banka kredītu var pārdot

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Išikura
I
Tieši par to jau Takeši runāja, ka, ja likumi nesavaldīs pilnīgu banku patvaļu, tad jebkuram, pasvītroju - JEBKURAM, var pienākt situācija, ka paliks pliks kā žurka un vēl bērnu bērni būs parādos... Viss pārējais bija tikai plika imitācija un atbilde uz negaidītu agresiju. :) Labu nakti visiem! Un nepamostieties apzagti!
Lāpītāja.
L
Kungi,kaunieties. Kamēr jūs te apmaināties ar rupjībām,sajauktām ar izsmalcinātu biznesa valodu,kas tik un tā ir tikai kancelejiska korporatīva stila zīmols un pats par sevi vēl neliecina ne par kādu inteliģenci, intelektu un galvenais cilvēka cieņu, tikmēr gan smalki un ne tik smalki cilvēki tiek dzīti postā un izmisumā gan banku,gan cesijas pircēju alkatības un valsts nespējas nodrošināt saviem cilvēkiem pietiekamu tiesisko paļāvību un aizsardzību dēļ. Tā vietā labāk būtu nevis kā pāvi viens otram demonstrējuši savas spalvas,bet labāk domajuši un devuši cilvēkiem padomus kur griezties pēc palīdzības.
Takeši advokāts
T
Cienījamais kungs, mans klients nav frizieris, nav lumpenis, sporta apavus lieto tikai sporta nodarbībās, bez papildlīdzekļiem veic samērā sarežģītus matemātikus aprēķinus, sevišķi ātri zīmē blokshēmas un demonstrē iedzimtu valodas izjūtu. Takeši kunga kantoris,kuram ir simtiem kaktu (ja Jūs uzskaitāt īpašumā esošo telpu stūrus) šobrīd štabili strādā un uzrāda ļoti labu naudas plūsmu. Esošās kredītsaistības ir garantējis gan ar nekustamajiem īpašumiem (ar lielu rezervi), gan uzņēmuma komercķīlu, gan esošajiem aktīviem. Galvenais, ka tuvāko gadu laikā naudas plūsma ir garantēta ar ilgtermiņa līgumiem, kuru riski ir diversificēti. Un tieši tāpēc Tu , izglītotā mēsluvabole, apjēdz, ka Takeši kunga bizness ir ļoti iekārojams grūtībās nonākušiem kriminālās pasaules pārstāvjiem, kuri labprāt savu melno naudu ieguldītu, lai pārpirktu no bankas prasījuma tiesības un terorizētu ar līguma traktējumu un mūsu tiesu sistēmas trūkumiem.
Ansis
A
lumpeni, vispirms iemācies gramatiku, novelc krossovkas un savu speķaino pižiku, noslauki urlaino parikmāhera viepli, uzzini, cik ir 10 trešajā pakāpē un aizskaiti no nulles līdz iegūtajam ciparam, nosauc savu vārdu un uzvārdu (kā iepriekš runājušais jurists, kuram tavas kaktu kantoru blēdības tāpat zināmas), un tikai tad sāc pieklusinātā tonī runāt ar izglītotiem cilvēkiem.
Išikura
I
Raksta mērķi saprotu savādāk- likumdošanai būtu jānosaka rāmji, kādos tiek veidotas aizdevēju un kredītņēmēju attiecības un atbildība. Šobrīd, kad daudziem nākas pārslēgt līgumus vai tos pagarināt, situācija kredīta ņēmējam ir nelabvēlīga : banka var uzstādīt ultimātu - nepatīk mūsu noteikumi, nes rīt no rīta naudu atpakaļ. Tieši banku dēļ nekustamā īpašuma tirgus tika forsēti sačakarēts un tieši banku dēļ tas tika sagrauts. Hipotekārās ķīlas ir nelikvīdas tieši nenormālās situācijas banku sektorā dēļ. Kam jānes lielākā daļa atbildības? Līgumi, protams, jālasa, bet kādas ir vienlīdzīgas iespējams līguma slēgšanas brīdī? Sanāk tā, ka noteikumi tiek uzspiesti pret viena no līgumslēdzēja gribu. Kāds labs jurists varētu caur Civillikumu mēģināt to piefiksēt un bankai nāktos aplausties.
Guntis2 > Guntis
G
Raksta mērķis ir likt ļaudīm saprast, ka līgumi jālasa, ka nevar akli uzticēties nevienam rakstītam dokumentam.
Takeši
T
labojums - apziņu
Takeši
T
idiņ, paskaties jebkuru līgumu, un atradīsi punktu, ka banka ir tiesīga pieprasīt atmaksāt kredītu pirms noteiktā līguma beigām, ja tai rodas aizdomas par klienta maksātspējas izmaiņām naudas plūsmas stabilitāti utt. Tad es nejurists, iesūdzētu tevi tiesā, ka Tu neesi norēķinājies par manis sniegtajiem friziera pakalpojumiem. Izksatīšanu nozīmēs pēc 2 gadi. bankai pa to laiku ienāks info, ka , iespējams, Tava maksātspēja nav ideāla, cedē Tavu līgumu burlakiem, Tu , gudreli pakāsīsi visu, ko vien vari, paliec bez priekšējiem zobiem un iespējas to restaurēt, bet ar paziņu, ka likums tika ievērots. Sūda jurists.
Antons
A
Clash 09:27 Šis totālais liberālisms par labu bagātajam un gudrākajam civiltiesiskā darījuma dalībniekam Latvijā ir jāpartrauc. ...... Šis nav nekāds liberālisms. Liberālisms ir Anglijā - un kā redzam, tad tieši tur ir stingrāki noteikumi par labu kredīta ņemējam, nekā Latvijā. Latvijā līdz liberālismam un normālai / neizkropļotai tirgus konkurencei (kur cenas netiek sarunātas un pasūtījumi sadalīti saviem čomiem vai partijas piederīgajiem, līdz patiesam liberālismam Latvijā vēl augt un augt.
kuku
k
A kāpēc nevarēja cesēt Parex kredītus, zinot, ka bankai ir grūtības? kāpēc jānacionlizē un jāiegrūž miljardi, ko pēc tam izņem krievu miljonāri?
mulku zeme
m
Skele neapsaubami ir gudrs, ari apsmietie Slakteris, Kalvitis, Slesers un viniem lidzigie ir gudri, jo pamanijusies uz mulka tautas rekina klut par multimiljonariem! Un tauta viniem par to uzgavile - jo ka ne ka gudri! Un gudru latviesu nav daudz Attistitas pasaules nacijas gan neuzskata, ka gudrajiem ir tiesibas parazitet uz parejas tautas rekina.
!
!
Tāda sistēma ilgi nevar pastāvēt. Kādu laiku var, bet ne visu laiku. Arī tādēļ māmiņu algas taisās apcirpt - jo savējiem naudu vajag vairāk.
Человек
Ч
Страна жуликов. Остапу Бендеру и не снилось. Окажись он в Латвии, он был бы приятно удивлен латвийским законодательством.
maxis
m
Gudrs? Tad jau katrs Latgalītes siņka, kurš realizē to pašu shēmu ko Šķēle - nozod-pārdod - ir gudrs. Kaut ulbrokas betmenam nedaudz citi mērogi, bet tas jau "gudrību" nemaina.
Saiva
S
Šķēle vienkārši ir gudrs.. tas arī daudziem nepatīk, jo nevar izsekot viņa domu gājienam. Ko atliek dariit? Teikt, ka viņa gudrība ir nelikumīga!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

BANKU PRAKSE:

Sanita Skvorcova, SEB bankas uzņēmumu maksātnespējas vadības nodaļas vadītāja

Mēs gan cedējam paši, gan pērkam cesijas no citiem. Vidēji 80% SEB bankas pārdoto cesiju ir par mazām summām — patēriņa, studiju kredīti. Ja mums pašiem neizdodas vienoties ar parādniekiem, sagrupējam šos parādus tā saucamajos portfeļos un izsludinām konkursu par to pārdošanu. Pārsvarā tos nopērk parādu piedziņas firmas. Ļoti reti cedējam, ja īpašnieku vidū ir konflikts un viņi izmanto banku strīdu risināšanai.

Jurita Brunava, GE Money Bank operāciju pārvaldes vadītāja

Kredīti tiek cedēti atbilstoši nepieciešamībai, bet to apjoms ir konfidenciāla informācija. Rodoties nepieciešamībai, banka pati apzina tirgus spēlētājus, veic pārrunas un rīko konkursus. Mēs rūpīgi pārbaudām potenciālos cesionārus, lai nodrošinātu, ka mūsu klientu saistības tiek nodotas partneriem ar augstiem kvalitātes standartiem. Klientu līgumā ir ietverta informācija, ka kredīts var tikt cedēts, tādējādi klients jau pie saistību noformēšanas tiek informēts. Brīdī, kad notiek kredīta cedēšana, atbilstoši Civillikumam klients atsevišķi par to informēts netiek

Valters Ābele, Parex bankas risku pārvaldības direkcijas vadītājs

Cesijas kā tiesiska instrumenta pievilcība galvenokārt ir apstāklī, ka ļauj bankai bez papildu resursu ieguldījuma (tiesvedības maksa, darbinieku noslodze tiesvedības dokumentu gatavošanai un tiesas procesu apmeklēšanai) un laika patēriņa (tiesas sēdes, izsoļu izsludināšana un norise) ārti un efektīvi atgūt aizdotos kredīta līdzekļus. Iepriekšējā — 2008.gadā — banka kā cedents noslēgusi aptuveni trīsdesmit cesijas līgumu. Pārsvarā gadījumu cesionāri jau iepriekš ir bijuši saistīti ar attiecīgo kreditēšanas darījumu kā galvinieki, ķīlas devēji vai aizņēmēju biznesa partneri.

Dagnija Stuķēna, Nordea bankas preses pārstāve

Cesiju izmantojam ļoti reti. Visbiežāk gadījumos, kad ar klientu ir radusies konfliktsituācija un ir pamats uzskatīt, ka trešā puse radušos situāciju spēs atrisināt labāk. Pēdējos gados noslēgti tikai atsevišķi cesijas līgumi.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas