Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pauls Raudseps: Dzelzs lēdija nerūs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
reality
r
p.s. Dzelzs lēdija un Hoļivudas supermens man vienmēr atsauc atmiņā lieliskās dziesmu YouTube Genesis - Land Of Confusion Zīmīgi vārdi par Raudsepa kunga varoņiem - ''Now did you read the news today - They say the danger’s gone away - But I can see the fire’s still alight - There burning into the night. There’s too many men - Too many people - Making too many problems - And not much love to go round - Can’t you see - This is a land of confusion.''
reality
r
Kur mūsu nava - tur visur ir labāk ! Tā varētu secināt pēc god.P.Raudsepa ''aukstā kara reliktu'' cildinošā raksta, bet, sorry, šodien pēc 18-it gadu ilgās dzīves Raudsepa kunga pieminētās efektīvās sistēmas- ''brīvā tirgus un konkurences'' apstākļos, kad Latvijā sākam baudīt šos augļus tikai retajam varēs iestāstīt ''galējā nabadzībā dzīvojošo iedzīvotāju skaita samazinājumu'' Latvijā. Žonglēšana ar nepārbaudāmiem skaitļiem globālā mērogā uzjautrina - akurāt padomju propagandistu stils. Nopietni cilvēki ''tečerismu&reiganismu'' izvērtē skaudrāk - '' Bērnu mirstība ASV ir Malaizijas līmenī.(.) Privatizācija ir īpaši neefektīva. Tā noved pie milzum daudz birokrātijas, pārraudzības, kontroles un lieliem izdevumiem administrācijai. Tā nu mums ir privatizēta sistēma - pilnīgs posts'' ( iz Noama Čomska intervijas - sk.Kultūras Forums ''Krievija ir mūsu radīts drauds'' 2009.g.9-18.janvāris'' )
ismails
i
tas atskiribas starp latviju un igauniju ir simboliskas. pa lielam lv un igaunija iet roku roka gan labos gan sliktos laikos. izaugsmes skaitli un tagad ekonomikas krtiums ir tie pasi padsmit procenti abos gadijumos. tiesa, lv ta amplituda mazliet lielaka abos virzienos
mara
m
Jā, tikai spēcīgas personības veido spēcīgu ekonomiku. Tikai tāda secība iespējama: vispirms, godīgs un zinošs, ar ieaudzinātu valstisko domāšanu patriots un , kā atvasinājums no viņa darbības - attīstīta ekonomika. Bet Latvijas traģēdija - audzināšanas un izglītības pagrimums.
Nastasja Fiļipovna
N
Diez vai paaudžu maiņa ko atrisinās. jaunā paaudze taču ir tagad pie teikšanas esošo bērni, un no vecākiem viņi iemācās, ko nozīmē "prast dzīvot". Tādi puisēni kā cilvēka-raķetes roklaižas ir tam apstiprinājums.
Karamba
K
Rietumu brīvā tirgus labākajos paraugos( ir arī sliktie,protams) darbojas nerakstīti ētikas likumi.Kamēr mūsu" ķer un grāb brīvais tirgus" atgādina tādu huligānisku pērkaķu ņudzoņu,kurā jebkādi principi ir tikai traucējoši. Pieņemu, ka tas ir kaut kas mentāls, jo arī krievu un agrākos laikos ,ja neskaita " jaunlatviešu" zibsni, mūsējie aizvien bijuši centīgi iztapoņas un mimikrijas meistari.Vienkārši indivīdu līmenis nevelk līdz valstiskai attieksmei, patiesa patriotisma.. Varbūt, kad nomainīsies paaudzes, tad.
pragmātiķis
p
Piekrītu,ka angļiem laimējies ar Tečeri un igauņiem ar Martu Lāru.Nesaprotu tikai,kāpēc par "spožu uzņēmēju" un Latvijas glābēju vēlētājiem pirms katrām vēlēšanām tiek popularizēts "Laimas" un citu uzņēmumu prihvatizētājs,nevis cilvēks ar valstisku ideju un vīziju.
dzeris
d
Man tikai nez kāpēc šķiet, ka daudzi Latvijas t.s. politiķi pat īsti nevar;ētu pateikt, ko tā Tetčere tādu izdarījusi, jo daudziem vispār nav nekāda sajēga ne par ekonomiku, ne mūsdienu pasauli, tik aprobežotu, toties zaglīgu un tikai pašlabumu meklējušo tumsoņu baru, kā Latvijas politiķi, citur sameklēt būtu grūti. Bet Tetčere bija liels cilvēks, tādi tagad nedzimst, kaut arī ar to dzelzceļu privatizāciju viņa nolaida šķērsām. Un par Igauniju balta skaudība, te, laikam sava loma tomēr mentalitātē, nu kā, piemēram, starp ASv un Meksiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas