Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pauls Raudseps: Nedrīkst raustīties

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Parastais
P
Tā nav nekāda nereālā utopija. Tepat otrā pusē jūrai Dānijā tas viss jau pakāpeniski tiek iedzīvināts ar sarežģitu nodokļu sistēmu, kurā stimulē mācīties nevis dzīties pēc peļņas. Neticami, taču Dānija ir pat enerģiju eksportētājvalsts.
alias
a
Cerams, ka krieviski arī lasi: "Когда начались проблемы? Как пояснила Байба Абелниеце, специалист по общественным отношениям Hipotēku banka, ....: "Hipotēku banka участвует в работе по Parex уже в течение месяца, после того, как был привлечен правительством в качестве инструмента разрешения ситуации". Сколько времени госинстанции знали о проблемах банка до того, официально не сообщается. Но можно предположить, что не менее полутора-двух месяцев." Avots: www.bb.lv Varu jau arī atgādināt vēl kādu dikti vecu lietu, kas prātā stāv: 1995. gada 23. maijā toreiz premjers Māris Gailis un toreiz Latvijas Bankas prezidents Einārs Repše parakstīja memorandu starp Latvijas valdību un Latvijas banku, ar kuru garantēja Bankas Baltija noguldījumu drošību. Varbūt mazliet pievaldi savas emocijas un dod faktus, kas ļautu neticīgajiem ļautiņiem noticēt valdības godīgajai vēlmei patiesi rūpēties par savas valsts pilsoņiem?
2 dzeris-parastais
2
Jā, ir iespējams - paskaties nīderlandes piemēru. Arī nav baigie dabas resursi, plus vēl nodokli spar polderiem mežonīgs katramiedzīvotājiem jāmaksā, lai valsti virs ūdens noturētu. Bet izglītība, zinātne un zināšanu eksports uz pārējām, mazāk gudrajām pasaules malām, padara šo valsti bagātu un forši apdzīvojamu
ciris
c
"Oficiāli ar bēdu stāstu ieradās", bet neoficiāli kad ieradās? :) Naudu no Pareksa valsts un pašvaldības ārā vilka mēnesi. Un Godmanis - nabags neko nezin. :) Tikai stāstā, ka visā pasaule'problēmas - bet mums problēmu nevar būt! Varētu smieties par viņiem, ja nebūtu runa par Latviju.
cirks
c
Ja es nekļūdos, tad Parekss oficiāli ieradās valdībā ar savu bēdu stāstu 5-dien, tas ir 07-Nov. Ja es būtu Godmanis, arī es oficiāli neziņotu par šo problēmu pirms oficiāla valdības lēmuma un risku novērtējuma. Tieši tā iemesla pēc, ka visbīstamākā bankām ir nekontrolēta panika. Tapēc arī bija svarīgi ziņot tad, kad situācija bija skaidra pilnībā un arī risinājumi bija vairāk vai mazāk zināmi. Katrā ziņā lai tagad veltu mucu virsū Godmanim par APZINĀTIEM meliem tev vajag pierādīt, ka jau "mēnesi iepriekš", kā tu saki, Godmanim JAU bija skaidrs, ka Parekss būs jānacionalizē ... Nu nebija tas skaidrs un nevarēja būt, un pat arī nedēļu pirms 07-Nov vai 06-Nov tas nebija skaidrs. Situācija mainās pa dienām, bet tu te klaigā par sistemātiskiem meliem mēneša garumā. Un kur tad tie pārējie melotāji ? Piekasīgi ņemot, Pareksam vēl 5-dien likviditāte bija tas mistiskais 8,5 (no kura es tik vien saprotu, ka tas tomēr IR normas robežās, lai arī tuvu kritiskam). Ja jau tik ļoti esi pārliecināts par savu taisnību - nu tad izej ielās ar lielu plakātu - "Glābjas kas var, visām bankām krahs un nevienam ticēt vairs nevar !!!" - nez vai pats būsi priecīgs par sasniegto "rezultātu".
paruna
p
Ko nevar celt-to nevar nest.
dzeris - parastais
d
Jā, tas jau būtu ideāli, bet vai tas ir vispār reāli pie tagadējās pasaules ar katras valsts nacionālo egoismu, nekontrolējamu dabas resursu iznīcināšanu, neftas kompāniju pretestību alternatīvo enerģijas veidu izpētei un ieviešanai, ar vienu v;ardu sakot - pie vispārējās cilvēces debilitātes un pašiznīcināšanās tendences? Man šķiet, tā ir skaista utopija.
Parastais
P
Alternatīva kapitālismam (kam mērķis nepārtraukti pieaugoša peļņa) ir uz resursu efektīvu izmantošanu orientēta sabiedrība, kam mērķis ir nepārtraukti pieaugošas zināšanas - jaunā renesanse.
Ance to cirks
A
Netaisi cirku, liec mierā Alias, pat žūrnalistiem sen viss bija zināms:))) Šodien par to runāja LR1. Tas bija katra paša individuālias lēmums kad un ko teikt publiskajā telpā! Žēl, ka žurnalistiem bankas izrādījās tuvākas kā lasītājs! P.s. Domāju, ka Raudsepam arī! Bet, var jau saprast, kas tad mēs esam-kašķīgs pūlis, bet tur naudīgi onkuļi, kuriem "pieder pasaule"!
alias
a
Pietiks ar šo: LETA, 06. novembris (2008). Tā ir ceturtdiena, sestdien Parex tika nacionalizēts. Citēju: "Latvijas bankām pašlaik nav problēmu atmaksāt sindicētos kredītus, šodien intervijā Latvijas Televīzijai sacīja premjers Ivars Godmanis (LPP/LC). "
cirks
c
Jatu pats tagad izliecies , ka neredzi savu rakstīto, tad lūdzu vari palasīties pats sevi vēlreiz : "Pēdējās nedēļas ar putām uz lūpām lieli vīri skaidroja, ka bankas Latvijā ir pilnīgā drošībā un cilvēku nauda tajās arī. Kāpēc neviens nerunāja taisnību? Parex situācija, kā izrādās, jau mēnesi atpakaļ bija skaidra, bet tas neliedza publiski presē un medijos makaronus uz ausīm karināt! Tieši šie apzinātie meli arī rada paniku. Un šoreiz ir pilnīgi skiadrs, ka melojuši ir visi, kas ir stāstījuši par Latvijas banku drošību. Un kāds pamats tagad ir ticēt visiem apgalvojumiem par citu banku drošību? Nekāds! " Nekavēsimies pie "Ar putām uz lūpām ... " , lai gan tas arī velk uz pārdomām, par apzinātu retoriku - bet paskaties arī pārējo : 1) "kapēc neviens nerunāja taisnību ?" - un kas tad bija tā "noslēptā" taisnība , ko tu tagad atklāji ? 2) "Parex situācija, kā izrādās, jau mēnesi atpakaļ bija skaidra" - izrādās, ka nebija gan - tā patiešām noskaidrojās tikai tad, kad lielie pašmāju uzņēmumi sāka izņemt līdzekļus un tas notika pēdējās nedēļas-pusotras laikā 3) "bet tas neliedza publiski presē un medijos makaronus uz ausīm karināt! " - lūdzu piemērus - un konkrēti par Parex, lūdzu. Ja tev ir zināma DROŠA informācija, ka citām bankām ir problēmas, par kuru tika "karināti makaroni" - lūdzu, vari minēt arī tos 4) "Tieši šie apzinātie meli arī rada paniku" - lūdzu konkrēti - kurš , kad un ko ir APZINĀTI melojis ? Ja nav - tad tas ir SKAĻŠ, NEPAMATOTS UN ŠAJĀ SITUĀCIJĀ ĻOTI KAITĪGS PAZIŅOJUMS ! 5) "Un šoreiz ir pilnīgi skiadrs, ka melojuši ir visi, kas ir stāstījuši par Latvijas banku drošību." - tas pats, kas 4) - konkrēti - kuri visi ? Godmanis, Rimšēvics ? 6) "Un kāds pamats tagad ir ticēt visiem apgalvojumiem par citu banku drošību? Nekāds!" - es atvainojos - ņemot vērā visu augšminēto, man ir pretjautājums - un kāds man ir pamats NETICĒT ??? Lai tev būtu vieglāk saprast - es te nevienu valstsvīru personiski neaizstāvu, viņus ir vairāk nekā pietiekami par ko kritizēt. Bet ne jau par Parex gadījumu. Un padomā, kas notiks, ja histērijas rezultātā visi tagad metīsies izņemt naudu arī no CITĀM bankām - tikai tāpēc, ka tādi kā tu viņiem būs iestāstījuši, ka NEVIENAM vairs nevar ticēt ??? Tas efekts būs tāds, ka lai arī ko NOMIERINOŠU vai pat REĀLU teiktu, piemēram Godmanis - cilvēki darīs pretējo ... bet viņam BŪS kaut kas jāsaka ... Padomā par to, un nevajag te aizvainoti šņukstēt par agresīviem komentāriem, vienkārši klaja demagoģija ir jāizcērt jau pašā saknē ...
kukainis
k
Ja valdībai varētu ticēt, nu kaut mazlietiņ, par politiskām lietām, tad varbūt varētu sākt domāt arī par uzticēšanos šajā lietā. Taču viss, īpaši pēdējā gada laikā, tika darīts, lai ticēt nevarētu. Un tagad, kad tiešām būtu svarīgi noticēt, būs grūti.
$
$
interesanti vai vel kadai bankai LV nebus jaseko parex piemeram?
alias
a
Nesaprotu, ko es tādu pateicu, par ko tik agresīvi būtu jāuzbrūk. Es izteicu savu viedokli par rakstu. Kur tur ir kaut kāda histērija, lai mani būtu rupji jālamā? Starp citu, nesaprotu Dienu, kāpēc komentētājiem ir ļauts rupji apsaukāt citus komentētājus. Biju labākās domās par šo portālu.
cirks
c
Tas, ka ir jārunā patiesība, nav lieta, kas būtu kādam speciāli jāmāca komentāros. Cita lieta, kādā kontekstā tu to pasniedz. Ziņas par bankām tagad ir pieejamas visur - un NEKAS nebija dzirdēts par Parex problēmām, kamēr nenāca Zviedrijas paziņojums. Tas diezgan atbilst un tapēc NAV 100% iemesla bļaut, ka vis tagad ir baigie meļi - tā jau bija tava galvenā doma, nevis pamācības , ka jārunā taisnība. Atņemt cilvēkiem vēl pēdējo ticību un spēju domāt vēsi un kritiski - tas būtu sliktākais, ko tu vari šajā situācijā panākt ! Nekrīti histērijā, ja patiešām nespēj nomierināties - izņem to savu kāpostu pa kluso, bet nebļausties pa komentāriem ...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas