Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pauls Raudseps: Nemiera osta

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Sniper'sEye
S
Nebūtu Dienā jāiespiež Lemberga teksts, kurā, protams, ir gan loģiski argumenti, gan demagoģija, ja Paulam Raudsepam pietiktu paškritikas, bet Dienai precīzi rakstošu ekonomikas zinātāju un apskatnieku. Lai Lembergs varētu izpausties, -- lai būtu demokrātiski un likumīgi viņam JāĻauj izpausties! -- pietika Paulam, Ventspils terminālu neredzējušam, neminēt par atšķirību starp SEGTU un NESEGTU, būvētāju apsolīto un uzcelto ogļu lenti/transportieri. Raudseps pavirši rakstīšanu salaida dēlī, -- sist Lembergu ir moderni, iemesīgi, populāri. Paul, bet ļaut pamatoti par sevi pat Lembergam paņirgāties nav gudri! Lemberga oponentiem & Co pietrūka naudas/sagribējās ietaupīt, tādēļ ogles put un put ne zem jumta, putēs ne tikai uz Domi un Lembergu, bet uz kreisā krasta Ventspili. Un vienā rakstā, Paul, tikpat pavirši -- nu stulbs taču neesi! -- sajaukt arī cauruļvada naftas tonnas ar pārkrāvuma koptonnām, kurās saiet arī, ogles un mākslīgie Kālijparka mēsli, ir vēl paviršāk! Starp citu, par Ventspils ogļu aplam uzbūvēto un valsts institūciju pieļauto lenti Rīgas brīvostā ķiķina ierindas traktoristi, kam Lemberga un jebkura cita skaļums pie pakaļas, -- pastaigājot Ventspilī pa Promenādi pat viszemākā līmeņa ogļu proletārieši redz tehnsikos trūkumus un, protams, no stividoriem zina, ka Ventspils vēl ilgi ogļu jomā nekonkurēs ar Rīgu, -- īpaši smejas par atklāšanas banketu, kas jau šiki rīkots bijis. Tā nu Paulam Raudsepam vienkārši vajadzētu pa ausīm par diļļuTantisku rakstiņu drukāšanu bez profesionālu kolēģu ziņas! A kurš Dienas ierindnieks pirms drukas redzēja priekšnieka uzrakstītās dumības? Oblom-s, Paulīt, oblom-ss... Tagad laiks uz Dienas rakstošo sapulci pamācīt jaunos rakstītājus, kuri, portams, neko nejēdz... Vai ne?
vilis
v
Nav saprotams kas stav aiz Raudsepa.Kas vinam samaksajis.
Filozofs -> dzeris
F
Labs komentārs! Pievienojos šim viedoklim.
ZBL
Z
Ja jau būtu karojuši tikai Ventspils ostā, kur viens cilvēks uzņēmējs, mērs, brīvostas vadītājs u.t.t. Karadarbība par kumosiem bija izvērsta pa visu Latvija. Tas jau tagad Andris, Aivars, Ainārs ir cietuma ēnas draugi, bet kas bija pirms tam?
Toms
T
Savulaik,kad pajoliņu Kariņu ielika par ministru,viņš pauda izbrīnu par to,ka valsts ar 49% akciju nav saņēmusi nevienu santīmu dividendēs. Tā arī neviens neatbildēja. Taisnība autoram - kamēr nafta plūda pašteces variantā , pulciņš parazītu iedzivojās. Tad,kad vajadzēja sākt pumpēt, lielie darboņi izradījās nulles vērti un sakāvās savā starpā.Vecs likums - visas bandas sabrūk savstarpējās pretrunās. Arī Rīgas ostai ogles beigsies.
karogotajai
k
ar ko lepojies? Ka pašas ostas apsaimniekotajā teritorijā pirmo reizi 10 gados mēslus savāci ? Par to jau tapi karogota? Ja savu istabu cilvēks izslauka, viņš nevar prasīt, lai kaimiņa istabu par to tiktu dubļos ierakta, kā tas tika izdarīts Krievu salā!
aiviņš
a
Pilnīgi piekrītu ventspilniecei. Pārkraut ogles pilsētas centrā ir pilnīgs sviests. Nekur normālās valstīs tā nenotiek.
rīdziniece
r
Liepājniek,sēdi pie ratiem.jums taču ir Vecās Prezidentes apdziedātais 16000 ls vērtais vējš.Svilpo vēji,Plīvo mati!Ka tik neapgāžas rati !
krisa
k
kisai.Abi labi ,bāz tik maisā.Kopā apzaga tautu,ka tauki vēl tagad tek.Kādi tur oponenti-cūkas saplēsās pie siles.Nabaga Maizītis tā saucamo oponentu dēļ,kļuva par Kukulīti.Viņi visi no tā maisa laiž ārā baisāko smaku.Nolādētie.Tajā pašā mēslu maisā sēž arī KNAB.
karogotā.
k
Vieni zagļi gan Lembergs,gan Štepanovs,gan Skoks.Kā zvirbuļi sūdu čupā--rij un vēl kasās.Rīgas ostai nav ko uzbraukt,pagājušo pavasar brīvosta attīrīja salas no mēslu meža,lai putniem būtu,kur kājas nolikt.Tās dabas draugu pļavas dabas draugi tā bija pieķēzījuši,ka izkāpt uz salas bez gumijniekiem nemaz nebija iespējams.Otri Getliņi,ne sala.
kisa
k
Vai Jūs pats arī ticat tam, ka pie visa vainīgs Lembergs, bet oponenti ir balti un pūkaini?
goga
g
ko tu neteiksi. tad ventspils "saimnieks" kontrolee visus zoologus/botaanikjus? un ari tos iedzivotajus, kas protesteeja un ari aviizi "diena", kas par to rakstiija. mjaa, droshi vien savu arestu ari izdomaaja pats, jo tas kaut kaa pasham vien bija izdeviigi. ak, nabaga riigas ostas attistiitaaji...
carlito
c
Pirmkārt kravu struktūra Rīgā un Ventspilī tomēr ir nedaudz atšķirīga, tādēļ tās gluži nav tieši konkurenti, respektīvi, abas ostas var augt viena otrai netraucējot. Un runājot par attīstību, tas Venstpils "saimnieks" arī ir ne mazums darījis, lai Rīgas ostu apkarotu, lai gan varētu abi attīstīties. Visas tās vides prasības, ne jau kaut kādi botāniķi tās izdomāja un ne jau zoologi/botāniķi pēkšņi Rīgas brīvostas teritorijā sāka atklāt visādas "retas" floras un faunas, un kā par brīnumu tieši tur, kur bija paredzēts raut augšā kādu termināli.
ventspilniece
v
Vai Jūs Raudsepa kungs esat bijis Ventspilī un redzējis, cik bieza ogļu kārta klāj pilsētu?? Tas ir ārprāts, nav iespējams ne atvert logu , ne uz balkona iziet. Tik mazā pilsētā pārkraut ogles pašā centrā ir noziegums!!! Paldies Dievam, ka šo strīdu rezultātā varbūt, ka radīsies saprāts. Bet mūsu valstī jau cilvēkam graša vērtība. Jo ātrāk nobeigsies kaut ogļu putekļos, jo labāk
Jautājumi...
J
Kas rīdziniekiem no tā, ka Rīga apsteidz Ventspili? Ja Eksportosta nav Rīgas brīvostas teritorijā, bet joprojām ar milzu peļņu krauj ogles, vai tā joprojām ir brīvā ekonomiskā zona ar visām nodokļu atlaidēm, kādas pienākas tikai uzņēmumiem brīvostā? Ja jā, tad kas un kad to ir lēmis? Ja nē, tad kā pilsētas pilniegūtie nodokļi atspoguļojas pilsētnieku dzīves kvalitātē? Sevišķi to, kas dzīvo ap ostu? Vai Rīgas prasme Koalīcijas stilā dalīties ar savējiem, tā, lai visi politekonomiskie grupējumi vienlīdz būtu ieinteresēti un saistīti ostas lēmumu pieņemšanā, ir demokrātijas paraugstunda? Ja likumi tiek nevis ievēroti , bet grozīti (Aizsargjoslu likums, MK Noteikumi par tehnisko noteikumu izsniegšanas kārtību utt., utt.)...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas