Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pauls Raudseps: Par atbildīgu politiku

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
d'Andris
d
Raksts labs. Visu cieņu! Es neparakstījos, jo kā strādājošo vecuma pārstāvis NEPIEKRĪTU sociālā budžeta sadalījumam vispār! Sociālais budžets baro arī SASLIMUŠOS STRĀDĀJOŠOS (tagad no 11 dienas, jo naudas neesot!!!), bezdarbniekus (tagad daudz īsāku laika periodu, jo naudas neesos!!!), invalīdus (naudas neesot!!!) utt. Loģiski būtu, ja sociālais budžets barotu arī ar tiem pašiem pensionāriem būtisko veselības aprūpi, kas būtu patiesi solidārs ieguldījums visu interesēs. Tad nebūtu valdībai jādomā par vēl kādu idiotisku papildus veselības obligāto apdrošināšanu - mēs to jau maksājam! No tā izriet mana pārliecība, ka visa sociālā budžeta pārpalikuma izmaksāšana pa tiešo pensionāriem (tūlīt, visiem, visu) ir NETAISNĪGA pret strādājošajiem un arī šo strādājošo bērniem, kuriem nav balss tiesību, bet visu dzīvi būs jāvergo kārtējā "banānu solītāja - kā var nesolīt" balsu zvejošanas afēras dēļ. Vai jābrauc prom!
Vilis
V
Loti labs komentars. Trapits naglai uz galvas! Paldies, Raudsepa kungs!
jaunietis
j
Raksts ir murgu un demagoģijas putrojums.
Dihlofoss
D
Zvirbulēn, atceries to šakāli no multenes par Maugli? Tu kaut kā ļoti man viņu atgādini. Neņem ļaunā, bet Tu esi nožēlojams.
jūrmalniece
j
Politiķi nevēlēsies pieskarties dziļākajiem iemesliem, kāpēc abstraktā prasība pēc Satversmes izmaiņām izrādījās ievērojami populārāka par ļoti konkrēto prasību paaugstināt pensijas, jo šis rezultāts sagāž viņu konceptuālo kāršu namiņu un liek apšaubīt viņu politisko dzīvotspēju. -------------- ------------------------------ ------------------------------ ------------------------------ - Precīzi.
Bezvārdis
B
Labs raksts, precīzi un saprotami. Tikai es gan nebūtu tik optimistisks par tautas spriestspēju - ja tai uzbruks ar pietiekoši stipru reklāmu gūzmu, tad tauta nobalsos par ko vien gribēs. Liepnieks to zina lieliski. Viņš arī lieliski ir nodemonstrējis savu spēju panākt, ka vēlētāji balso par to, par ko nepieciešams. Kamēr strādāja Šķēlem, tikmēr tas bija TP, tagad Štokenberga kompānija. Tai pat laikā - pilnībā piekrītu Raudsepa domai par to, ka šie referendumi apgāž koalīcijas tēzi par to, ka visi balso tikai savas merkantīlās skaudības mudināti.
zvirbulēns
z
Blā, blā, blā! Kā var tik tukši izrakstīties un nesarkt ????
neitro
n
Ļoti precīzi un patiesi. Latvijas problēma šobrīd ir tā, ka milzīgā ierēdņu armija nav ieinteresēta neko mainīt, jo dzīvo ļoti labi. Viņi arī te visu laiku zākā štokenbergu, jo tas reāli apdraud viņu labklā'jību. Viņi bremzēs jebkuru valdības taupības pasākumu. Bet paskatīsimies, kas notiks, kad budžeta ieņēmumi saruks, no kā tad maksās lielās algas? Godmanis būs spiests samazināt liekēžu baru, un tad tik sāksies reāla plēšanās! No gudras runāšanas un papīru pārvietošanas no viena galda uz otru nauda nerodas. Bet naudu ražojošās nozares pamazām iznīkst.
Madonna
M
Paldies, Paul, par LIELISKU rakstu!
dzeris - skeptiķis
d
Neviens jau netaisijās lielas pensijas samazināt, lai mazās palielinātu, bet nedaudz paņemt no ierēdņiem, t.s. pamatbudžeta, un pielikt pensionāriem, ar ko tad vainīgi tie, kas strādāja padomju laikos, un uzkrājumus izveidojuši nav? Ja arī par ko vajadzētu uztraukties, tad par naudām, kas aiziet milzīga liekēžu bara - ierēdņi tūkstošu uzturēšanai, laikam uz jums iedarbojusies koalīcijas melīgā propoganda.
Nu
N
mums izrādās ir 72 000 ierēdņu kas ir nodrošināti ar algu un sociālām garantijām. Uzņēmējiem un darba ņēmējiem nesanāk labas algas un socgarantijas. Galu galā ierēdnim būs laba pensija, bet strādājošam kā nu kuram. Arī mazatalgotajs strādājošais ir tiesīgs saņemt pensiju lai nebadotos. Labi pelnošais var veidot personīgus uzkrājumus u.t.t.
skeptiķis
s
Nepiekrītu Jums par to latvisko nenovīdību, kuru pieminat savā komentārā. Tā nav nenovīdība vai skaudība, kas daudzus cilvēkus ( arī pensionārus) atturēja no parakstīšanās. Tas ir veselais saprāts un apjēga par to, ka parakstu vācēji grib zekiem, ārvalstu ieklīdeņiem un blēžiem ( nodokļu nemaksātājiem) pensijas pacelt uz kārtīgi strādājošo un nodokļu maksājošo pensionāru rēķina. Visas pensijas tiek maksātas no viena kopējā "katla" - kopējā pensiju fonda. Ja Štokenbergs, Pabriks, Štelmahers, Īvāns, Kleinbergs, Rancāns u.c. aģitatori būtu apņēmušies cilvēkiem ar niecīgu darba stāžu pensiju palielinājumu apmaksāt no saviem līdzekļiem, tad nevienam nebūtu nekādu iebildumu. Bet viņu piedāvājuma būtība - pārdalīt pensionāru kopējo naudiņu par labu slaistiem un blēžiem. Pat tādā gadījumā, ja viņi atrastu papildus finansējumu pensijām, arī tā ir mūsu visu kopējā nauda, kuru būtu jāsadala taisnīgi - atbilstoši, katra nostrādātajiem gadiem un nomaksātajiem nodokļiem.
zzz
z
Štokenbergs kaut ko reāli dara pensionāru labā, aktualizē aplokšnu naudas problēmu. Ja valsts tā šķērdē naudu, tad labi, ka kāds mēģina ko labot. To mēs vēl nezinam, vai Štokijs ir tukš melis, to rādīs laiks. Dosim viņam iespēju!
Kaspers
K
Patreiz Latvijā ir sākusies tautas aplaupīšanas fāze. Elite ir sajutusi, ka ir ko paņemt, šoreiz no strādājošiem. Pensionāru izģērbšanu iesāka jau Šķēle, ievedot pensionāriem ienākuma nodokli. Tāds, lūk, tas materiālisms, cinisks no matiem līdz zolēm. Valmieras piena kombināts, piemēram, pārdod krējumu, kas nemaz nav krējums, par cenu, kas pārāk augsta pat īstam krējumam. Citi uzņēmumi tomēr kautrējas maisījumu uzdot par krējumu. Jā, der atcerēties toreizējo Šķēles vēlēšanu kampaņu, kurā viņš solija paaugstināt pensijas. Taču drīz pēc ievēlēšanas tika ievests nodoklis pensionāriem, patiesībā bez īstas vajadzības.
Ēriks Kaire
Ē
Štokenbergs rīkojas pēc Šķēles parauga.Ar Raudsepa "Dienas" palīdzību,atklājot vēlēšanu kampaņu,Šķēle 1997.gada 20.decembra "Dienā" paziņo,ka pensijas nekavējoties ievērojami jāpaaugstina un tuvākajos gados jāturpina strauji paaugstināt.Pateicoties "Dienas" tiražētajai Šķēles iniciatīvai,sociālajā budžetā pārpalikuma vietā radās daudzmiljonu deficīts,toties pats Šķēle tika Saeimā.Štokenbergs piedāvā daudz mērenāku plānu,kur sociālajam budžetam vismaz divus gadus deficīts nedraud.Loģiskāk būtu,ja Raudseps būtu atmaskojis Šķēles avantūru toreiz.Tagad man grūti noticēt,ka visi ir liekuļi,izņemot Raudsepu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas