Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pauls Raudseps: Sliktas ziņas devalvētājiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
xi
x
Cien. Raudsepa kungs, priecaaties par pozitiivo areejo bilanci veel it paaragri. Teikt ka Latvija var iztikt bez devalvaacijas varees tad, ja sjii pozitiivaa aareejaa bilance saglabaasies tad kad ekonomiskaa aktivitaate atkopsies. Nav nekaada maaksla panaakt pozitiivu aareejo bilanci tad kad kopprodukts kriit par 20%...taa teikt uz visas tautas izpostiisjanas reekina. Pirms gada teica ka devalvaacija ir inde. Tagad jau saka ka pirms gada vajadzeeja devalveet, bet tagad jau ir par veelu. Peec gada teiks tiesji to pasju un peec diviem beidzot cerams sapratiis ja nedevalveet noziime nulle izaugsmes uz daudziem gadiem un tad beidzot devalvees... daudz par veelu.
opis
o
Tiesa, mums var vienīgi draudēt piespiedu devalvacija (defolta gadījumā), ja dažas TP ministrijas spītīgi atteiksies samazināt izdevumus, jebšu atklāsies milzīgas slēptas parādu saistības kā Rozentāles ministrijā. Koridoru +- 15% vajadzēja atvērt 2003. gadā. LB gūtu milzīgus ienākumus mainot iekšā nākošos EUR uz Latiem (EUR maksātu ap 0,60 LS) un pēc burbuļa plīšanas daudz mazāk būtu jāizdod par latu atpakaļpirkšanu (EUR maksātu ap0,80 Ls). Izvērtējot šīs naudas plūsmas pēdējos gados, Rimšēvics LB būtu nopelnījis ap 3 miljardiem EUR......
vilis
v
Labs raksts.Īstajā laikā un par īsto jautājumu.
eleja
e
isti nezinu statistiku 'no ka sastav eksports', bet tur ari taisniba, ka improta / eksporta attieciba ir tada mazliet no konteksta izrauta meraukla. jo deficita neesamiba tikpat labi var nozimet nevis baigo eksporta pieaugumu, bet vienkarsi importa nokrisanos lidz 0 (visi atlaisti no darba, algas nevienam nav par ko 'importet', sez majas un dedzina skalus.)
CR
C
Tas, ka plānveida devalācijai šodien īsti jēgas nav, ir fakts, taču tikai tāpēc, ka tā ir nokavēta par atuveni 2 gadiem. Taču tas nenozīmē, ka mēs nepiedzīvosim piespiedu devalvāciju, jo pagaidām ar to ekonomikas atveseļošanu diez ko neiet, proti valsts bankrots vēl nav novērsts.
dzeris
d
Tomēr strīdīgs jautājums par to devalvāciju, jāpiekrīt "eleja" - ar ko tad tas drastiskais algu samazinājums, un ne jau tiem bagātākajiem, ir priekš šiem cilvēkiem labāks par devalvāciju? protams, patreiz runāt par devalvāciju ir bezjēdzīgi, bet, ja gadus divus atpakaļ lats būtu nedaudz devalvēts, par kādiem 15%, tur, tom;ēr, būtu arī pozitīvs efekts, un arī valūtas, ko izlieto lata kursa uzturēšanai, tik daudz no rezervēm jāņem nebūtu. Bet tagad, skaidrs, ka moments sen iekavēts. Bet, ja turpinās pretoties izdevumu samazināšanai valsts aparātam, kas mums vēl arvien iztērē vismaz 2 reizes vairāk no IKP, nekā vidēji ES (att. 7% un 3% ), un tie ir lieki vairāki simti miļjoni gadā, un nespēs izpildīt SVF noteikumus ( valsts aparāta izmaksu samazināšana vismaz 2 reiz arī ir galvenais klupšanas akmens, ko mūsu valsts aparāts nespēj vai negrib izpildīt), sasniegt pieņemāmu budžeta deficītu, bet nodokļu ieņēmumi turpinās kristies, var iestāties valsts maksātnespēja, un tad automātiski lata kursa kritums, bet, ne jau par 15%, Krievijā 1998 gadā rublis pie defolta zaudēja savu vērtību, šķiet, četras reizes, vai tuvu tam.
patriots
p
Cieniitie, kungi! Arguments par eksporta pieaugumu ir ljoti labs pret devalvaciju. Tachu ir buutiski apskatiit, no kaa sastaav Latvijas eksports. Pashlaik eksports ir pieaudzis, pateicoties Latvijas populaarakajai eksporta precei - automashiinaam, kuras ir atsavinaajushas bankas. Shis automashiinu eksports ir tikai maaksliiga iisterminja paraadiiba, kura neatveseljos Latvijas eksportu.
Šampēteris
Š
Tandēms Repše-Dombrovskis pierāda sevi darbos, ne vārdos.
eleja
e
visam var piekrist. dazos gadijumos nav citas izejas ka devalvacija, un skiet, ka latvija ir izvairijusies no si piespiedu cela. tacu - uz mazliet visparigakas nots - devalvacija nav pasmerkis. pat ja ir iespejams izvairities no piespiedu devalvacijas, paliek jautajums vai ekonomika neatveselotos atrak ar devalvaciju (lai neiklausitos tik dramatiski - var teikt - kurss brivakas robezas). lielbritanija skiet ir si briza piemers, kur marcina nokritas un pateicoties tai ir pieaugusi konkuretspeja un ekonomika ir salidzinosi atguvusies (un marcinas kurss ir sacis pieaugt atkal). tas kas tagad noticis ir ta pati devalvacija. tikai to uz saviem pleciem ir iznesusi cilveki kas dzivo no algas (tas protams nenozime ka valsts parvalde nav japadara efektivaka un jaatsakas no nevajadzigiem teriniem). ar kursa palidzibu korigejot tas vienmerigak izsijajas pa visu ekonomiku. (seit protams nak klat ari eiro ieviesanas apsverumi, kurus sobrid ignoreju)
Pikselis
P
Rādās, ka ierindas biedram būs jāmeklē cits uzvārīšanās gājiens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas