Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pauls Raudseps: Terminators 2009: deficīta atriebība

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Maris
M
Garry, tie munusi tev tikusi, tadel ka aizravies ar virskartu un piemirsi paturpinat domu vai palasit starp rindinam. Nav jau nekada vaina taviem tekstiem. Viss pareizi. Tomer tava kalibra komentetajam vajadzetu uzdot tadus jautajumus ka, piemeram, KAM SOBRID VARETU BUT IZDEVIGI KA, A.SKELES, VARDIEM RUNAJOT, LATVIJAS VALSTS KREDITU TIRGU ATKAL SAKTU UZVESTIES KA ZILONIS TRAUKU VEIKALA. MEKLEJOT ATBILDI UZ SADU JAUTAJUMU VARETU SAKTIES SAMERA INTERESANTA DISKUSIJA. SEKU REKU MAN UZ ZIEMSVETKIEM IZBEIGSIES DAZI 10+% GADA PROCENTU LATA DEPOZITI PAR 6 CIPARU SKAITI KOPUMA. MAN LOTI NODERETU KADAS NEBUT AKTIVITATES, KAS DARBOTOS PRETI CENTRALO BANKU SPIEDIENAM PAZEMINAT LIKMES. ARI DOLARU TIRGU DIEZKO NEIET. TOMER NO OTRAS PUSES PEDEJA LAIKA MANS PAMATDARBS (TURISMA PAKALPOJUMI) NO TADA HOBIJAM LIDZIGA LAIKA AIZPILDIJUMA DARBDIENAS NO 9 LIDZ 17 BIJA SACIS PARVERSTIES PAR INTERESANTU IENAKUMA AVOTU. NEGRIBETOS SITO VISTINU, KURA IZRADA PAZIMES DET ZELTA OLAS, PARAGRI NOKAUT. UN TA VISTINA IR RELATIVI VARIGA, JA MANA BOSA MEGINAJUMUS PIESAISTIT PAPILDU INVESTICIJAS GAN EKSTENSIVAI GAN INTENSIVAI AUGSANAI, IZKONKURES VALTS OBLIGACIJAS, NEKADA PAKALPOJUMU RAZOSANA NE EKSPORTAM NE IEKSEJAM PATERINAM NESANAKS. Varbut Garry uzdodot sadus jautajumus diskusija butu dzivigaka un interesantaka? Butu labi ja mes padiskutetu par to kam Latvija izdarit investicijas uzticamies vairak - valstij vai privatajam kapitalam. Cik liela mera kuram? Piekritu ka sis samera provokativais Dienas raksts bija pelnijis dzilaku diskusiju!
Sirmā žurka
S
Kad ārvalstu kapitāls gāzīsies iekšā Latvijas valūtas tirgū lai pēcāk cīnītos par latu parādzīmēm, tad varēs i budžeta deficītu lēti finansēt, i veco parādu pārfinansēt ar savu valūtu. Atšķirībā no tevis neesmu pamanījis šo iepriecinošo ārvalstu investoru noskaņojuma maiņu. Presē, kuru es lasu, savukārt ziņo par Latvijas kredītreitinga pazemināšanu.... nešķiet, ka mēs dzīvotu uz vienas planētas.
Sirmā žurka
S
Latvijas situācija ir nesalīdzināmi riskantāka nekā Kalifornijai un pārējām pavalstīm. Mums aiz muguras nestāv ASV federālā valdība ar joprojām pasaules rezervju un norēķinu valūtu nr.1. Protams, ka pašlaik tur valsts parādzīmes rauj ārā no rokām, neskatoties cik dārgi tirgus tās uzsola. Bankas, kurām ir lieka likviditāte nekam citam izņemot ASV Valsts kasi uzticas. Bet nolaidīsimies no aizokeāna tirgus plašumiem uz mūsu pašu dievzemītes. Lats nav un tuvākajos gados nebūs eiro. Nespēt norēķināties par saistībām ārvalstu valūtā var arī vispārējā valdība – piemērs tepat blakus kaimiņos. Kaut kā nav manīts, ka latu parādzīmju izsoles tirgus gāztu riņķī. Ja atmiņa neviļ, arī beidzamajā eirobondu emisijā pasaules mērogiem nelielo laidienu tirgus tā arī nepaņēma pilnā apjomā. Tagad priekšā „samuraju bondi”. Vēlu veiksmi Valsts kasei jo mums visiem tā ļoti noderēs.
resnais zvirbulis
r
"To dzeris 09:12 - samnieki var būt ne tikai partijām, bet arī avīzēm" šķiet, jūs nespējat izprast atšķirību starp partijām un avīzēm, taču komentēt gribas visus par visu. Vispār drūmi :((
garry
g
Nu tad tā - dienas beigās manam rīta komentam ir 4 minusi, bet tā arī neviens nav pagodinājis mani ar kādu argumentu kāpē šos mīnusus esmu pelnījis. ° To SS 08:46 - nu ko tur ko diskutē, ja cilvēkam viss skaidrs... To dzeris 09:12 - samnieki var būt ne tikai partijām, bet arī avīzēm To d'Andris 09:53 - frāze 'saimniekot ar saviem līdzekļiem' ir ļoti jocīga, uzņēmēji parasti doma savādāk To Zigurds 13:07 - informācijai - LB mājaslapā var redzēt, ka - vai nu skatās, LV ārējo parādu, vai valdības kopējo parādu - tas vienalga ir ap vai pat zem 10% no IKP!!! Māstriktas kritērijas ir 60%, ASV valdības parāds ir +/- 10triljoni. To latviete 13:16 - btw, Raudspea rozīnīte par Kaliforniju kā 6. lielāko ekonomiku pasaulē ir lasāms pēdējo dienu The New York Times, tākā, baidos, vai kāda spējas te netiek pārvērtētas Nu un priekšpēdējais koments...
idji
i
na rečku d...s mitj!
zvirbulēns
z
Bet viņš tak pārdevies zviedriem, kas viņam maksā naudiņu, lai šis te tā ņemās :(((
skolotaja ludmila
s
God. Raudsepa kungs! Ka vienmer, - paldies par rakstu! Visdzilakaja ciena, Ludmila
tagad
t
bet labs raksts, tomer
lno
l
Visu cieņu Z. Mežavilka knga komentāriem, bet progresīvai ienākumu nodoklis un peļņas nodokļa palielināšana uzņēmējiem šī brīža situācijā būtu kapa zvans Latvijas tā jau niecīgajai eknomikai. Pareiza pieeja būtu iekasēt nodokļus arī no tiem, kuri līdz šim tos nav maksājuši - partiju sponsoriem.
latviete
l
Raudsepu cienu pat ļoti, bet Tev, zvirbulēn, gan nē.
Zigurds
Z
Varenā, nesagraujamā padomju impērija sabruka milzīgo parādu dēļ. Ražojot ieročus, lai noslaucītu no zemes virsas Ameriku, padomija nespēja audzēt labību un palika bez maizes. Visbeidzot pēdējais padomijas glābšanas riņķis bija maizes pirkšana no Amerikas par zeltu. Šai pasaules naudas krīzei ir otrā puse. Nafta pēkšņi kļuvusi lēta un, ka saka daži lietpartēji - paliks pavisam lēta. Tas būs krahs un bankrots tagadējai Krievijai. Putins būs uzkāpis uz Hruščova grābekļiem. Krievija tikpat kā neko neražo eksportam, izņemot jēlvielas un sovetu laiku karamantas pa dempinga cenām. Latvijas krieviskie valdītāji ir tādi paši. Brigmanis, tēlojot pārgudro, patiesībā ir muļķs, sulainis kampējam Lembergam, tāpat ka citam kampējam Šķēlem ir savs sulainis - Leiškalns. Abi aizstāv galīgi ačgārno nodokļu sitemu, kas miljonāriem ļauj nemaksāt nodokļus, bet aplaupa pensionārus. Šī kampēju nodokļu sistēma ir bremze visai Latvijas ražošanai ar pievienoto vērtību. Brigmanis "i iže s ņim" grib attālināt neglabjamu bankrotu ar kārtējo aizņemšanos. Patiesība - cik liels jau ir Latvijas valsts parāds ārzemēm un pašu pavalstniekiem?
lno
l
Jā, tas ir rakstīts ļoti plašam adresātu lokam. kuri neko vairāk nav spējīgi kā apliet ar samazgām jebkuru Atmodas aktīvistu, kuri visur redz sazvērestības un absolūti neredz iespēju pašiem veidot ne tikai savu valsti, bet arī personīgo dzivi. Viņi acīm redzot uzskata, ka arī pašreizējo saeimu ir ievēlējuši masoņi. Visi netīri, tikai viņi baltās frakās. Kas attiecas uz manu pieredzi, tad piedalījos visos Atmodas pasākumos, sākot no pirmajām manifestācijām pie Brīvības pieminekļa, atbalstīju LNNK, bet kā tālākie notikumi pierādīja, viņi nebija ne par matu labāki par LC: ātri aizmirsās neatkarības ideāli un merkantīlās intereses kļuva par galvenajām. Bet konkrētā vēstule labākajā gadījumā ir kāda palīga rakstīta, ja vispār nav falsificējums. ____________________________________ Latvi jas Diplomatijas dokumenti I / Dr. M. Valters Mana sarakste ar Kārli Ulmani un Vilhelmu Munteru Latvijas traģiskjos gados. Apgāds Jauna Latvija / Printed in SWeden Vasteras 1957. Interesanti gan, kas tev uzreiz izsauc aizdomas par viltojumu? Laikam tomēr niecīga zināšanu bagāža:)
Pats, tam lno
P
Paldies lno par cēlsirdību, gribētos jau kaut ko vairāk dzirdēt par rakstu, bet nekas. Toties es gribu iebilst kādam citam tavam apgalvojumam: Jūs u viedoklis, ka normāls vienkāršs latviešu cilvēks ir neizglītots muļķis? Lai paplašinātu savu redzes loku iesaku izlasīt dr. Valtera Latvijas sūtņa Beļģijā vēstules K. Ulmanim un savu zināšanu - nezināšanu nebalstīt vienīgi uz laikrakstos izlasītu vai pa TV, radio dzirdētu pēdējo ziņu pamata:) Jā, tas ir cita sakarā rakstīts, tomēr ļoti plašam adresātu lokam, kas raksta par to, ko pieredzējuši, nevis kā tu izlasījis. Bet konkrētā vēstule labākajā gadījumā ir kāda palīga rakstīta, ja vispār nav falsificējums. Bet tajā laikā tu diez vai biji pieaudzis, tāpat kā pag. gadsimta septiņdezmitajos, par kuriem visgudri izsakies. Nu vienīgi pats varbūt biji okupantu dibenlaiža. Bet raudsepa rakstam nav ne vainas, to var teikt tas kurš "pazīst drēbi".
lno
l
Autoram žetons:)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas