Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pauls Raudseps: Unikāla valsts?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Inga
I
Jaa, es arii ieveeroju Togo-Tongas probleemu:). Bet, kaa parasti, smuki uzrakstiits, iipashi par "geizeru izsushanu". Paldies par shiem un citiem rakstiem.
Mikipele
M
Ar savu 21% PVN maizei un apbedīšanas pakalpojumiem Latvija tiešām ir unikums,jo pat Islandē ar tās murgu,pārtikai,siltumam,karstajam ūdenim,dīzeļdegvielai,elektroenerģijai,grāmatām un žurnāliem,viesnīcu pakalpojumiem un CD joprojām ir tikai 7% PVN likme!
Kaspers
K
Būtu jau labi, ja viss būtu no mums atkarīgs, un pie neveiksmēm mēs paši būtu vainojami, bet tā nav. Mūsu lielākā nelaime ir Eirosavienība, no kuras mēs sava grēcīguma dēļ nevaram atkratīties. Ja mēs būtu ideāli, morāli izturēti, godīgi, Eirosavienība mums nebūtu vajadzīga. Mums tā ir piesējusies galvenokārt tāpēc, ka gudrie brāļi to atrod labu esam dažādu mahināciju izperināšanai. To gudro brāļu mums ir liels bars. Tie gan smagi iegāzās ar kredītiem, varbūt tagad mazliet pierausies.
aukstā vasara 2009
a
Aptuvena līdzība ar Islandi jau ir. Taču skaidrības labad gan bija jāpasaka, ka visam sākums ir ne jau aizviņgad, bet gan jau 1992.-1993. gadā, kad varu uzurpēja spekulantu valsts ideologi, kas spēlēja pirmo vijoli "Latvijas ceļā". Islande jau var dziedāt "Liku bēdu zem akmeņa", bet mums vēl priekšā lielas pārmaiņas. Izgāztais, nozagtais pēcatmodas pārejas periods būs jāpārspēlē - galīgi sabojātā laukumā, pustumsā un lietū, ar izsīkušiem spēkiem un noplicinātām spēlētāju rindām.
mika
m
Ja, blēdīgums vieno Latvijas ar Islandes dižķibeli. Bet to mērogi šķir: Islandei "sīkas pērles", bet Latvijai "liesa putra".
hosa
h
Ja rēķina 30 procentu algu pieaugumu,tad jāsaskaita arī inflācija,kura pietuvojās,sasniedza un pārsniedza 20 procentu robežu,līdz ar to reālais algu palielinājums ir apmēram 10 procenti.
Teodora
T
Piekrītu!
Edijs
E
Raksts interesants,bet visos trekno gadu apskatos netiek pieminēts,ka šajos gados ļoti daudziem algas pielikums atpalika no inflācijas. Man 2 gados pieaugums bija 18%,bet tagad, samazinot algas, tiek piesaukti treknie gadi ar 30% gadā.
ezis
e
Mja, kaut kas kopīgs jau mums ar Islandi ir. Ne jau velti tieši Islande pirmā atzina mūsu valsts neatkarību. :-)
dravegigger
d
Igaunijas glorifikācija gan nevietā. pēc tam, kad bija izbazūnēts par viņu gatavību aizdot mums, igauņiem pašiem bija jāspriež par aizņemšanos.
dzeris
d
Starpība tikai tāda, ka islandes valdība savas kļūdas atzinusi, Latvijas tālaika valdības locekļi un galva turpina sprēgāt un izturas izaicinoši un nekritiski, vainojot visus. Bez tam tā laika Islandes premjers, šķiet, nav iecelta kāda telekomunikāciju ģiganta valdē ar gada ienākumu simtos tūkstošu, un Islandē pieņemti attiecīgi lēmumi izejai no krīzes, kas attiecas uz vissiem, nevis tikai uz kvaukšķiem un pingvīniem, tāpēc Islande gan jau nizķēpurosies, par Latviju nav skaidrs.
Ansis
A
plaanveidiigi nee , no negausiibas un nemaakuliibas .... traktoristi.
tjā
t
Tonga gan atrodas Okeānijā, nevis Āfrikā, Paul:-). VIsādi citādi kā parasti var piekrist!
Senais
S
Viss pareizi, vienīgi šaubas par Igauniju, kas nebūit nav daudz spožākā situācijā kā mēs (piedāvājums aizlienēt ir drīzāk ierastā balamutība). Igaunija vien cenšas meklēt citu izeju no krīzes, kas ir diskutabli, jo vēl nevar zināt ar ko beigsies šie pasākumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Vanity Fair rakstu lasiet šeit

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas