Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

PCTVL dalīs grāmatas Eiroparlamenta deputātiem par nepilsoņu stāvokli Latvijā

Lai Eiropas Parlamenta deputātus iepazīstinātu ar nepilsoņu stāvokli Latvijā, apvienības Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā (PCTVL) biedri sagatavojuši grāmatu angļu valodā- Pēdējie aukstā kara ieslodzītie.

PCTVL Eiroparlamenta deputāte un izdevuma redaktore Tatjana Ždanoka žurnālistiem piektdien sacīja, ka grāmatā apkopoti 31 iedzīvotāja dzīvesstāsti, kuros viņi stāsta par savām izjūtām, dzīvojot Latvijā, problēmām, kā arī likumiem, kas skar nepilsoņus.

Grāmatā publicēts saraksts ar tiesību atšķirībām pilsoņiem un nepilsoņiem, kā arī apkopoti gan pilsoņu, gan krievvalodīgo nepilsoņu dzīvesstāsti. Izdevumā iekļauts arī Krievu skolu aizstāvības štāba vadītāja Jurija Petropavlovska dzīvesstāsts. Petropavlovskis vairākus gadus tiesājās ar Latvijas valsti par tiesībām iegūt pilsonību.

Nosaukums- Pēdējie aukstā kara ieslodzītie tapis tādēļ, ka nepilsoņi Latvijā ir "tādi kā gūstekņi pēc tās situācijas, kas bija pirms 50 gadiem", stāstīja Ždanoka. Izdevuma tapšanā piedalījušies PCTVL biedri, atbalstītāji un deputātu kandidāti - Vladimirs Buzajevs, Miroslavs Mitrofanovs, Aleksandrs Gamaļejevs,Viktors Jolkins, Aleksejs Dimitrovs un Ždanoka. Izdevums jau nākamnedēļ būs pieejams eiroparlamentāriešiem Strasbūrā. Tas tapis ar Zaļo/Eiropas brīvās alianses Eiroparlamenta frakcijas atbalstu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas