Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

PCTVL samontē filmu par Otrā pasaules kara notikumiem

PCTVL Saeimas deputāti Jakovs Pliners un Valērijs Buhvalovs skolās izplata dokumentālo filmu "Uzvaras diena – mūsu svētki", kas stāsta par 1945.gada 9.maija notikumiem, trešdien vēsta Latvijas avīze. Filmas materiāli iegūti videoarhīvā un tos samontējuši divi studenti.

Pēc J. Pliners teiktā, kopējās projekta izmaksas būs aptuveni 300 latu, ko deputāti segšot paši. “Kā konsultantus mēs piesaistījām vairākus vēstures skolotājus," avīzei stāstīja J. Pliners. Viņaprāt, Latvijas skolās, mācot vēsturi, netiek pievērsta pietiekama uzmanība Otrā pasaules kara notikumiem, tādēļ šo materiālu varētu izmantot kā palīglīdzekli vēstures un audzināšanas stundās. Interesi par to jau esot izrādījušas vairākas krievu skolas.

Atbildīgās iestādes par izglītību norāda, ka to uzdevums nav vērtēt dāvinājumu saturu. Izglītības Satura un eksaminācijas centra (ISEC) pārstāvji atzina, ka nav izvērtējuši šo filmu un nespēj izkontrolēt visu, kas skolām tiek dāvināts. Tā kā J. Pliners un V. Buhvalovs savu dāvinājumu neveic caur ISEC vai Izglītības un zinātnes ministriju, par tā saturu esot atbildīgs ir skolas direktors. Savukārt Izglītības valsts inspekcija (IVI) reaģē tikai tad, ja saņem sūdzību par skolai veiktu dāvinājumu. Atbildīgās iestādes līdz ar to LA nav varējušas pateikt, vai filma uztverama kā propaganda vai mācību materiāls.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas