Laika ziņas
Šodien
Dūmaka
Rīgā +20 °C
Dūmaka
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Pēc izskanējušām aizdomām par Austrumu slimnīcas ēdināšanas konkursu maina tā nosacījumus

Pēc tam, kad masu medijos tika paustas bažas, ka Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas izsludinātais 5 miljonus vērtais pacientu ēdināšanas konkurss, iespējams, rīkots jau iepriekš zināmam pretendentam, Austrumu slimnīcas vadība pagarinājusi pieteikšanos konkursā un mainījusi arī noteikumus konkursa pretendentiem.

Austrumu slimnīcas preses sekretāre Inguna Potetinova aģentūrai LETA noliedza, ka konkurss esot rīkots jau zināmam pretendentam, uzsverot, ka šobrīd uzņēmumiem valsts iepirkumi ir viena no peļņas iespējām, līdz ar to bieži vien rodas nepamatoti iebildumi un izskan nekorekta informācija.

Pēc slimnīcas pārstāves vārdiem, iepirkums rīkots, lai samazinātu izmaksas un nodrošinātu kvalitatīvu ēdināšanu klīnikā "Gaiļezers" un Latvijas Onkoloģijas centrā stacionētajiem pacientiem. Tāpēc turpmāk ēdināšanas pakalpojumus nenodrošinās slimnīca, bet šie darbi uz pieciem gadiem tiks uzticēti specializētam ēdināšanas uzņēmumam.

Slimnīca oktobra sākumā ir izsludinājusi konkursu, kurā uzņēmumi varēja pieteikties līdz 21.oktobrim, taču šobrīd pieteikumu termiņš pagarināts līdz 29.oktobrim. Pašlaik iepirkuma procedūras dokumentāciju izņēmuši deviņi uzņēmumi.

Tai pat laikā slimnīca esot veikusi papildu pasākumus, lai nebūtu šaubu, ka šis konkurss norit godīgi. Lai paplašinātu pretendentu loku, ir precizētas prasības par nepieciešamo pieredzi, nosakot, ka pretendentam ir jābūt pieredzei ne mazāk kā 300 pacientu ēdināšanā dienā ārstniecības iestādē Latvijā vismaz sešu mēnešu periodā pēdējo divu gadu laikā. Iepriekš bija noteikts, ka jābūt trīs gadu pieredzei pacientu ēdināšanā. Turklāt izslēgts kritērijs par vismaz trim strādājošiem ēdināšanas objektiem ārstniecības iestādēs.

Pretendenta pieredze Latvijā ir nepieciešama tādēļ, ka ir pierādījies, ka modeļi, kas lieliski darbojas ārvalstīs, nav piemērojami mūsu situācijai, konkursa noteikumus skaidroja Potetinova.

Pretendenta gada apgrozījumam ir jābūt vismaz 1,1 miljonam latu, jo slimnīca ar pakalpojuma sniedzēju norēķināsies ar pēcapmaksu 30 dienu laikā pēc rēķina saņemšanas un apstiprināšanas un netiks veikti avansa maksājumi, sacīja Potetinova. Līdz ar to slimnīcai jābūt drošai, ka pakalpojuma sniedzēju rīcībā būs pietiekami līdzekļu ap 1000 cilvēku ēdināšanai dienā.

Potetinova piebilda, ka konkursā tiks izvēlēts saimnieciski izdevīgākais piedāvājums, līdz ar to precīzu iepirkuma summu nav iespējams nosaukt. Tomēr pēc aptuvenām aplēsēm tie varētu būt apmēram 800 000 gadā, bet piecos gados līguma summa var sasniegt 5 miljonus latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas