Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pēc "Maximas" siltā ēdiena jau 25 saslimušie

Pēc kartupeļu biezputras nobaudīšanas pagājušajā nedēļā no ielveikala Maxima A.Deglava ielā 67 siltā ceha, saslimuši 25 cilvēki, Dienu informēja Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Laura Bundule. Trijiem saslimušajiem pēc analīzēm konstatēta salmoneloze, pārējiem rezultāti vēl nav pieejami.

Kā pastāstīja L.Bundule, sākumā saslimušajiem vispārīgi fiksēta zarnu trakta saslimšana, taču tagad par tiem, kas nonāca slimnīcā pirmie, jau skaidrs, ka slimības izraisītājs ir salmonella. Ar to var inficēties no dzīvnieku izcelsmes pārtikas lietošanas. Iespējams, ka kartupeļu biezeņa pagatavošanas procesā izmantots piens vai olas.

No saslimušajiem 15 cilvēki ārstējas stacionāri, pārēji 10 - ambulatori. Seši saslimušie ir bērni un pusaudži.

Kā jau ziņots, SVA epidemiologi uzsākuši izmeklēšanu un par notikušo informējuši Pārtikas un veterināro dienestu, kas šobrīd veic laboratorisko izmeklēšanu, ka laika periodā no 31.maija līdz 2.jūnijam saņēmuši informāciju par saslimšanas gadījumiem. Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka visi saslimušie 29.maijā iegādājušies siltos ēdienus iepriekšminētajā lielveikalā, visi ēduši kartupeļu biezputru.

Maxima Latvija preses sekretārs Ivars Andiņš otrdien informēja Dienu, ka pašlaik veikala A.Deglava ielā 67 kulinārijas ražošanas cehā ieviesta pastiprināta pārtikas drošības uzraudzība un apturēta ražošana. Maxima kvalitātes vadības departaments noņēmis paraugus analīzēm, ko nosūtījis laboratoriskiem izmeklējumiem un vienlaikus gaida no SVA un PVD precīzu informāciju, kas ļautu nodrošināt visas kvalitātes prasības. Paralēli tam tiek veikta iekšējā izmeklēšana un līdz tās beigām divas atbildīgās ceha amatpersonas atstādinātas no savu pienākumu veikšanas. Darbinieku atbildība notikušajā tiks vērtēta un, iespējams, tiks izdarīti "administratīvi secinājumi," sacīja I.Andiņš.

Ja atbildīgo valsts institūciju slēdziens norādīs uz attiecīgā Maxima ceha atbildību, uzņēmums uzņemsies pilnu atbildību par notikušo un cietušajiem klientiem segs visus attiecīgo medicīnisko pakalpojumu izdevumus, norāda I.Andiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas