Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pēc meteorīta akcijas IeM rosinās bargākus sodus par viltus izsaukumiem

Pēc gadījuma ar viltus meteorītu Mazsalacas pļavā Iekšlietu ministrija virzīs likumdošanas izmaiņas, lai par viltus glābšanas dienesta izsaukšanu varētu piemērot bargāku naudas sodu. Jau vēstījām, ka policijai šonedēļ ir izdevies noskaidrot zvanītāja vārdu. Viņu var sodīt administratīvi – ar 25 latiem.

L.Mūrniece portālam Diena.lv stāsta, ka pieņēmusi lēmumu virzīt izmaiņas adminstratīvo pārkāpumu kodeksā. Turpmāk soda nauda par operatīvo dienestu viltus izsaukumu varētu būt robežās no 500 līdz pat 5000 latu. Par to, vai Tele2 būtu jāsaņem vēl kāds sods par viltus meteorīta akciju, L.Mūrniece izteicās atturīgi: “Manuprāt, visas Tele2 reklāmas, kas šobrīd redzamas, nekādā veidā neveicina firmas popularitāti, tikai atgādina cilvēkiem šo nepatīkamo gadījumu. Es domāju, ka Tele2 pati sevi ir lieliski sodījusi.”

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks Ainars Pencis uzskata, ka līdz ar viltus izsaucēja atklāšanu VUGD vēl nav sasniedzis to ko vēlējās, bet ir jau “pusceļā”. “Vakar Iekšlietu misitrijā bija darba grupas tikšanās, kur izskatīja projektu izmaiņām adminstratīvajā kodeksā. Ja tas virzīsies tālāk tad, mēs būsim apmierināti. Citādi es kā dienesta vadītājs uzskatu, ka tā ir ņirgāšanās par maniem darbiniekiem,” teica A.Pencis. To, vai pārsūdzēt atteikumu ierosināt kriminālprocesu pret Tele2, VUGD izlemšot tad, kad paziņojums par šo lēmumu tiks saņemts rakstiski.

Jau vēstīts, ka policija noskaidrojusi jaunieti, kas zvanīja ugunsdzēsējiem un informēja par it kā nokritušo meteorītu, apstiprināja Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Ungure. Viņu sauks pie administratīvās atbildības par apzināti nepatiesu speciālo dienestu izsaukšanu. Par šādu pārkāpumu var sodīt ar naudas sodu divdesmit piecu latu apmērā. Kriminālprocesu Valsts policija (VP) ir atteikusies sākt, jo Tele2 rīcībā nav konstatēts noziedzīga nodarījuma sastāvs.

Jaunietis ar Tele2 nav saistīts nekādā veidā, uzskata policija. "Viņš nav nekādās attiecībās ar Tele2 – ne darba, ne kādās citās," policijas konstatēto pauž I.Ungure. Par jaunieša saistību ar mediju aģentūru Inspired policija neko nezinot. "Nav man tādas informācijas," viņa uzsvēra.

Tele2 pārdošanas un mārketinga direktors Jānis Spoģis portālam stāsta, ka jaunietis, kurš izsaucis operatīvos dienestus bijis no mediju aģentūras Inspired ar kuru sadarbojoties tika veidota Tele2 kampaņa. Viņi organizēja visu šo risinājumu, sacīja J.Spoģis. "Puiši" esot policijai izklāstījuši, ko katrs ir darījis, zināja stāstīt J.Spoģis. Tele2 neplāno segt adminstratīvo sodu, ja tāds tiks piespriests.

(papildināts viss teksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas