Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pensionāru federācija 13. janvāra protesta akcijā nepiedalīses

Latvijas Pensionāru federācija (LPF) neplāno piedalīties protesta akcijā, kas plānota 13. janvārī Doma laukumā. Kā _Dienai _skaidroja LPF vadītāja Aina Verze, federācija neatbalsta Saeimas atlaišanu, turklāt protesta akcijas dalībniekiem nebūs vienota mērķa.

”Es nestādos priekšā, kā šīs prasības tiks izvirzītas – viens prasīs Saeimas atlaišanu, otrs – valdību, trešais ko citu. Šis sajukums varētu atbaidīt cilvēkus,” par gaidāmo mītiņu Doma laukumā spriež A. Verze. Viņa norāda, ka federāciju šobrīd uztrauc pensiju indeksācijas jautājums, kuru plānots šogad atcelt. LPF necer uz valdību, tā cerīgi raugās uz Saeimu, kas varētu neiesaldēt pensijas, tāpēc ir pret tās atlaišanu.

Kaut gan Aigars Štokenbergs (SCP) ir uzaicināts uz LPF valdes sēdi 12. janvārī, kurā iecerēts informēt LPF par 13. janvāra protesta pasākumu un aicināt šo organizāciju un tās atbalstītājus piedalīties protesta pasākumā, A. Verze Dienai norāda, ka valde par šo jautājumu nespriedīs un kā organizācija protesta akcijā neplāno piedalīties. Tas gan neizslēdzot, ka individuāli cilvēki otrdien būs sastopami Doma laukumā, izsakot atbalstu protesta akcijas organizētājiem un viņu mērķiem.

Diena jau rakstīja, ka federācija iepriekš neatbalstīja tautas nobalsošanai nodotos Pensiju likuma grozījumus, savukārt tās vadītāja Aina Verze pērn saņēma valdības Atzinības rakstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas