Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pērn AT darbinieki saņēmuši prēmijas Līgo svētkos un Lieldienās

Valsts kontrole ir veikusi 2007.gada finanšu revīziju un atklājusi, ka Satversmes tiesas (ST) un Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētāji var nonākt interešu konfliktā sadalot prēmijas. AT atklāti arī vairāki citi finanšu pārkāpumi, tostarp prēmijas Līgo svētkos un Lieldienās.

Likums “Par tiesu varu” paredz, ka tiesnesi var prēmēt atbilstoši darba ieguldījumam, tomēr likumā ”Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” ir noteikti vairāki ierobežojumi.

AT arī konstatēts, ka ar priekšsēdētāja rīkojumu apstiprinātā AT priekšsēdētāja prēmēšanas kārtībā priekšsēdētāja vietniekiem ir noteikts parakstīt rīkojumus par viņa prēmēšanu, taču AT priekšsēdētāja vietnieki tos ir parakstījuši laikā, kad viņš nav atradies prombūtnē un ar rīkojumu nav noteicis sevi aizstāt, tādējādi pārkāpjot likumu.

VK atklājusi, ka AT 2007.gada martā un jūnijā, neizvērtējot darba ieguldījumu un darba rezultātus, prēmēti visi AT darbinieki, ”sagaidot Lieldienas” un ”sagaidot Līgo svētkus”, Ls 115 635 apmērā. VK uzskata, ka tādējādi pastāv risks, ka AT nodarbinātajiem neveidojas pareiza izpratne par prēmiju kā novērtējumu par darba izpildes rezultātiem.

Revīzijā arī konstatēts, ka AT iekšējos normatīvajos aktos nav precīzi noteikta kārtība un nav izstrādātas procedūras drošības naudas atmaksai sūdzību iesniedzējiem un praksē tiek izmantoti dažādi drošības naudas atmaksas pieprasīšanas veidi, līdz ar to pastāv risks drošības naudas nepareizai atmaksai.

Pēc AT 2007. gada finanšu pārskata revīzijas VK ir izstrādājusi četrus ieteikumus, kurus AT apņēmusies ieviest līdz 15.oktobrim.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas