Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Pērn telefonsarunas visvairāk noklausījusies Valsts policija

Pērn telefonsarunas visvairāk noklausījusies Valsts policija, liecina Satversmes aizsardzības biroja (SAB) darba pārskatā publicētā informācija.

Ziņojumā norādīts, ka birojā atrodas mobilo telefonu sarunu kontroles iekārta un ar šīs iekārtas palīdzību mobilo telefonu sarunas noklausās visas valsts drošības un tiesībsargājošās iestādes, kam to atļauj likums. Tehniski sarunu pārtveršanu nodrošina SAB, bet pārtvertie dati tiekot automātiski nodoti tai iestādei, kas iniciējusi konkrēto telefonsarunu pārtveršanu un saņēmusi Augstākās tiesas tiesneša sankciju.

Pērn visbiežāk iekārtu izmantojusi Valsts policija, kas iniciējusi 40% no visām pārtvertajām sarunām. Drošības policija un SAB iniciēja 15% no pārtverto sarunu skaita katra, bet Finanšu policijas pārvalde un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs - pa 10% katrs.

Saņemtie dati tiekot automātiski nosūtīti un esot pieejami vienīgi tai iestādei, kas iniciējusi konkrēto sarunu kontroli un kas saņēmusi Augstākās tiesas tiesneša sankciju. SAB neesot arī pārtvertās informācijas kopiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas