Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pētījums: darba meklētāju aktivitāte krasi samazinājusies

Par spīti arvien pieaugošo bez darba palikušo iedzīvotāju skaitu, darba meklētāju aktivitāte ir būtiski samazinājusies, secināts tirgus izpētes uzņēmuma SIA „Tirgzinis” un „CV-Online Latvia” pētījumā. Dati rāda, ka pieaudzis to darba meklētāju īpatsvars, kas izvēlas strādāt uzņēmumā, kurš maksā nelielu, taču “cietu algu”, nevis piedāvā augstus procentus no uzņēmuma peļņas.

Salīdzinot ar līdzīga pētījuma datiem 2007 gadā, darba meklētāju atsaucība uz identisku vakanci ir samazinājusies par 78%, liecina pētījums. No pētījuma secināts, ka neskatoties uz augsto bezdarba līmeni valstī, darba meklētāji nepiesakās uz izsludināto vakanci.

„Mūsu galvenais mērķis bija noskaidrot darba meklētāju prasības attiecībā pret darba samaksu potenciālajam darba devējam. Proti, ievietojām darba sludinājumu portālā www.cv.lv  divu dažādu uzņēmumu sludinājumus uz identiskām vakancēm, bet ar atšķirīgiem darba apmaksas noteikumiem. Pētījuma dati apstiprināja mūsu sākotnēji izvirzīto hipotēzi – daudz lielāka (par 61%) darba meklētāju atsaucība bija uz sludinājumu, kurā uzņēmums piedāvāja nelielu „cieto” algu. Taču, pētījums atklāja vēl arī pavisam citu tendenci – krasi samazinās darba meklētāju aktivitāte. Vienīgais, kā šobrīd to spējam izskaidrot, ir tas, ka darba meklētāju vidū valda tāda kā neticība saviem spēkiem, neticība gūt atsaucību no potenciālā darba devēja”, pētījumā iegūto rezultātu komentē SIA „Tirgzinis” vadītāja Ieva Kozlovska.

CV-Online Latvia pārstāvis Aivis Brodiņš stāsta, ka kopš jūlija darba sludinājumu skaitam ir tendence pat nedaudz pieaugt. Tas liecinot, ka darba devēji joprojām meklē darbiniekus - visvairāk pārdošanas un IT speciālistus, kā arī vadītājus.”


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas