Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pētījums: Latvijas tiesas nepamatoti mīkstina sodus

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
dreebe
d
Nāk prātā Haiti, tontonu-makutu valsts iekārta. Vienīgais mierinājums, ka arī šitai "ekspertei" liholajai un citiem prātvēderiem ir bērni, mazbērni un radinieki, kuriem gan jau paslīdēs kāja. Tad būs priekš paskatīties un paklausīties vaimanas
Fertus
F
Kas ta juristiem- Prokurors apsūdz, tūlīt klāt advokāts ar tāmi Ls 100 un vairāk stundā, tad to nostumj trešajam- tiesnesim, visiem piķis :)
ieva
i
Varētu uztaisīt pētījumu par to, vai pārāk mazu sodu saņēmušie pēc atsēdēšanas ir nākuši pie prāta un par to, vai šādu pie prāta nākušo viņu vidū ir vairāk vai mazāk kāstarp tiem, kas sēdēja kārtīgi. Arī ģimenes "tēvu" uzvedību derētu papētīt - vai iznācis pirms sava īsākā termiņa viņš par sievu un mazgadīgajiem bērniem rūpējas vai arī ņem sievai nost naudu un lauž ribas?
ieva
i
Ja paskatās, kādos apstākļos idaudzviet ir spiesti uzturēties smagi slimi cilvēki, tad cietumnieki vēl dzīvo ļoti komfortabli. Nē, jauni cietumi, protams, ir jāceļ, arī nepilngadīgiem idiņiem, kas domā, ka, piemēram, dauzīt vitrīnas un aplaupīt vecenes, ir kruti drīzāk vajadzētu sadot pa dupšiem un nosūtīt sabiedriskajos darbos, taču visādi citādi, lai tup!
tam guna
t
Taisni par to kartupeļu maisu jau sēdina uz 5-iem gadiem, jo tiem, kas zog kartupeļu maisu, jau nav ar ko atpirkties. Kas nozog piecus miļjonus, tie jau nesēž.
guna
g
Stulbs raksts. Vai nevajadzētu padomāt vairāk par soda jēgu un mērķi. Galu galā, ja jaunietis ir nozadzis kartupeļu maisu (mantkārīgos nolūkos) vai tiešām mēs visi gribam, lai viņu uz pieciem gadiem ieliek cietumā no kura viņš jau nu noteikti iznāks kā nelabojams zeks, bet tā varbūt tomēr būs guvis mācību. Vai mums vajag, visus šos desmitus tūkstošu bijušo zeku, kas staigās pa ielām? Asinskāre, kura parādās šajā rakstā ir tomēr abpusgriezīgs nazis, kas parasti vēršas pret pašiem.
ululiņš
u
...un lai godīigi maksā nodokļus...
Rul
R
Situāciju var glābt tikai jaunu soda veidu ieviešana, tādu kā aizliegums nodarboties ar naudas atmazgāšanu uz 18 mēnešiem, piespiedu iztikšana tikai no algas utt.
Diplomāts
D
Jānoslēdz līgums ar Medvedjevu par to, ka Latvijas nepilsoņi var izciest sodu krievijas cietumos:))
susuriņš
s
Ja nemaldos Latvijā ir viens no lielākajiem Eoropā cietumnieku skaits un valsts iedzīvotāju skaitu. Protams emocionāli gribētos lai visi (laupītāji, zagļi, kaķu mocītāji, kukuļi ņemēji ..) sēž, bet vait tas būs risinājums. Cietumos šos cilvēkus sabojās vēl vairāk. Vajadzētu vienkārši efektīvāku sodu politiku un galvenais tos izpildi. Saprotu ka skan pārsmalki gudri, bet nu pausaules attīstītās valstis jau tam visam ir gājušas cauri un necenšas aizrauties ar cietumnieku štancēšanu.
ieva
i
cietumi ir pārpildīti, jo tie ir mazas platības, tā ka, derētu aizdomāties arī no šī faktora.
kr.
k
Nepamatota soda mīkstināšanai ir tikai divi varianti. Korupcija un nekompetence.
edgars
e
Šie tarifi, kā deklarē viens no parlamentārās izmeklēšanas komisijas klauniem, esot pagātne. Tāpēc, tauta, dzīvojiet mierīgi - neesot tādu tarifu, visas tiesas tagad godīgi darot savu darbu.:) Tiesnešiem žēlsirdība ir iedzimta - visbargākie sodi tiek piespriesti trušu un vistu zagļiem
111.
1
"...Nereti tiesneši bijuši pārlieku mīkstsirdīgi arī pret gados jauniem apsūdzētajiem, kaut gan vecums pats par sevi nevar būt atbildību mīkstinošs apstāklis..." Šim izteikumam varētu piekrist, jo jaunieši, pārsvarā grupās, nežēlīgi kādu līdz nāvei piekauj - neies taču bojāt šim "brašulim" dzīvi. Arī atceros, kad viens no pieaugušajiem reiz ar kāju ielika vienam tādam "brašulim" purnā - kāda brēka tad sacēlās - tika iedarbināti visi iespējamie "mehānismi" - tad šis "baršulis" gan zināja, kur sūdzēties, kad lūk. esot it kā pārkāptas viņa - jaunieša, cilvēktiesības. Kaut gan pats pirmais sāka konfliktu - vārdu sakot - "lecās", kamēr pats norāvās!!!
Analītiskā žurnālistika
A
Lai visiem skaidrs, varēja taču nopublicēt arī ķēķa žēlsirdības tarifus, atkarībā no konkrētas tiesas, tiesnēša, lietas skaļuma utt..

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

PĒTĪJUMS


Pētījums "Apgabaltiesu kā pirmās instances tiesas un Augstākās tiesas Krimināllietu tiesu palātas kā apelācijas instances tiesas sodu piemērošanas prakse"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas