Laika ziņas
Šodien
Sniega pārslas
Rīgā +1 °C
Sniega pārslas
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Petraviča: Otrā Covid-19 viļņa gadījumā vecāku atbalstam tiktu meklēti jauni risinājumi

Gadījumā, ja sekos Covid-19 izplatības atkārtots saasinājums, sadarbībā ar citām ministrijām un pašvaldībām tiks meklēti jauni vecākiem paredzēti risinājumi un atbalsta mehānismi, aģentūrai LETA pavēstīja labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV).

Kā ziņots, ģimenes un sabiedriskās organizācijas vēstulē lūgušas valdību palīdzēt bērnu vecākiem ar pilnu darba slodzi ikdienā nodrošināt bērna pieskatīšanu un izglītošanu ar vienreizēju valsts līdzmaksājumu 75 eiro apmērā bērna nometnes izmaksu segšanai un piešķirot valsts apmaksātu papildatvaļinājumu bērna ar invaliditāti vecākam.

Atbildot uz organizācijas pausto, ministre norādīja, ka "nevar noliegt, ka atsevišķām ģimenēm tā ir problēma, bet šobrīd Labklājības ministrija neredz instrumentus, kā to tiešā veidā atrisināt".

"Sākumā piedāvāju izmaksāt 100 eiro pabalstu ģimenēm ar maziem bērniem, tomēr koalīcijā šīs priekšlikums atbalstu neguva," skaidroja Petraviča. Tā vietā tika pieņemts lēmums par 50 eiro piemaksu par katru bērnu dīkstāves un krīzes pabalsta saņēmējiem.

Vienlaikus Covid-19 ietekmē tika palielināts bērna kopšanas pabalsts par bērnu no pusotra līdz divu gadu vecumam un par katru bērnu invalīdu tika izmaksāta 150 eiro vienreizēja piemaksa.

Patlaban vecākiem, kuri saskaras ar šādām grūtībām, Petraviča iesaka mēģināt vienoties ar darba devēju par elastīgu darba laiku un darba formu.

Jau ziņots, ka ģimenes un sabiedriskās organizācijas 22.maijā Ministru kabineta amatpersonām nosūtīja vēstuli, kurā paustas bažas par sākumskolas bērnu vecāku situāciju saistībā ar bērnu izglītošanu un pieskatīšanu Covid-19 ārkārtējās situācijas laikā un pēc tās.

Ņemot vērā to, ka ārkārtējās situācijas laikā sākumskolas vecuma bērnu vecākiem bija jāiesaistās izglītības programmas apguvē, vecākiem ir bijis ļoti sarežģīti skolniekus izglītot vienlaicīgi ar profesionālajiem darba pienākumiem. Tā rezultātā vecāki ir izmantojuši visu ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu, saņēmuši maksimālo darba devēju pretimnākšanu, noformējot bezalgas atvaļinājumus, kā arī bijuši spiesti izbeigt darba attiecības.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka ikviens nākošais "kovidvilnis" liks skaidrāk un skaidrāk saskatīt dekoratīvo pasākumu bezjēdzību un liks apjaust to katastrofālo iedarbību uz valsti, līdz kļūsim tik nabagi, ka šīs rotaļas vairs nevarēsim atļauties. Paliks tikai elementāra piesardzība, ko vienmēr ir ievērojuši tie cilvēki, kuri smadzenes lieto tām paredzētajiem mērķiem.
Anna2
A
`Tiktu meklēti jauni risinājumi`. Nu, vai nav pērle? Viena no daudzām šādu krellīšu virknē... Kur ministre ņem iedvesmu šādu greznumlietu iz/sagatavošanā? Kur to MEKLĒS?!
Adatiņa
A
Cien.Petravičas kundze , skaidrs, bērniem ir vajadzīga materiālā palīdzība, bet ir arī tada kategorija cilvēku,kā pensionāri, cenas ceļās vis p aliek dārgāks, neiznāk visu nepieciešamo iegādāties,nesaprotu,esmu nostrādājusi vairāk kā 45 gadus, bet tagad visur jāknapinās,kā tā var būt?Vai tiešām nekas nemainīsies?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas