Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pie Ķīnas vēstniecības piketē 200 cilvēku

Spītējot lietum un vējam, iepretim Ķīnas vēstniecībai ceturtdien piketā pulcējās aptuveni 200 cilvēku, lai paustu atbalstu Tibetai, vēsta BNS. Pārsvarā gados jauni cilvēki turēja plakātus, uz kuriem angļu valodā bija rakstīts – “Stop genocīdam, brīvību Tibetai", "Miers Tibetā, miers cilvēkos, miers pasaulē", "Atbrīvojiet politieslodzītos". Kādā plakātā attēlots Ķīnas valstsvīrs un apakšā rakstīts - "Runā ar dalailamu".

Pie tramvaja sliedēm, kas iet gar vēstniecību, izklāts balts palags, uz kura uzzīmēts brīvības simbols un ar sarkanu krāsu angļu valodā uzrakstīts "Brīvību Tibetai".

Notikušo vēro aptuveni 30 policistu, no kuriem daļa, glābjoties no nejaukā laika, sēž busiņos.

Starp demonstrantiem redzami Saeimas deputāti Sandra Kalniete, Uldis Grava un Ingūna Rībena, profesore Janīna Kursīte, kamaniņbraucējs Mārtiņš Rubenis, mūziķis Aigars Runčis, teātra režisore Māra Ķimele.

Neilgi pēc sapulces sākuma ieradās un uzrunu sanākušajiem teica Saeimas deputāte Silva Bendrāte ("Jaunais laiks"). Viņa pastāstīja, ka 13 Saeimas deputātu grupa Tibetas atbalstam sagatavojusi deklarāciju, kurā vēršas pret vardarbību un izrēķināšanos Tibetā. Saeima gan noraidīja šī jautājuma skatīšanu plenārsēdē ceturtdien, tomēr Bendrāte pauda cerību, ka deklarāciju parlaments skatīs nākamnedēļ.

Diena jau iepriekš vēstīja, ka ne visi no Saeimas Tibetas atbalsta grupas piedalās ceturtdienas piketā, turklāt četri no viņiem darbojas arī grupā, lai veicinātu sadarbību ar Ķīnu. Trīs no četriem deputātiem — Pēteris Tabūns (TB/LNNK), Jānis Šmits (LPP/LC) un Leopolds Ozoliņš (ZZS) — neuzskata, ka, līdzdarbojoties gan Ķīnas, gan Tibetas grupās, būtu rīkojušies pretrunīgi. Vienīgi deputāts Andis Kāposts (ZZS) domā savādāk. «Atklāti sakot būtu jāizstājas no vienas,» viņš Dienai saka. Tiesa, viņš vēl neesot izšķīries, vai atbalsta Ķīnas politiku vai Tibetas brīvības saucienus. Jautāts kādēļ savulaik iestājies abās, A.Kāposts atbild, ka «tad, kad pieteicos, konflikta vēl nebija».


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas