Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pie Latvijas vēstniecības Maskavā notiks mītiņš Lindermana atbalstam

Pie Latvijas vēstniecības Maskavā pirmdien notiks mītiņš Latvijā smagos noziegumos apsūdzētā Krievijas Nacionālboļševiku partijas aktīvista Vladimira Lindermana atbalstam. Mītiņu rīko nacionālboļševiki. To pārstāvis Aleksandrs Averins pastāstīja aģentūrai Interfax, ka mītiņam ir varas iestāžu atļauja un tas sāksies pulksten 17 (16 pēc Latvijas laika).


Jau ziņots, ka februāra beigās Maskavas Izmailovas rajona tiesa nolēma izraidīt no valsts Lindermanu. Tiesa atzinusi Lindermanu par vainīgu personu bez pilsonības uzturēšanās Krievijā režīma pārkāpšanā un nolēmusi viņu izraidīt no valsts. Viņam arī piespriests 2000 rubļu (39 latu) administratīvais sods.

Latvijā likvidētās boļševiku atbalstītāju organizācijas Uzvara (Pobeda) līderis Lindermans jau vairākus gadus dzīvoja un slēpās Krievijā un ir viens no Krievijas nacionālboļševiku līderiem, bet Latvijā viņam izvirzīta apsūdzība par aicinājumu vardarbīgi gāzt valsts varu un neatļautu sprāgstvielu glabāšanu, kā arī atentāta gatavošanā pret prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu 2002.gada novembrī.

Boļševiku atbalstītāju organizācijas "Uzvara" darbība 2003.gadā izbeigta ar tiesas lēmumu, jo tās darbība neatbilda organizācijas statūtiem. Secināts arī, ka organizācijas biedri "atklāti un kategoriski iestājas pret Latvijas valdības realizēto darbību gan iekšpolitikas, gan ārpolitikas jautājumos".

Krievijas Ģenerālprokuratūra 2003.gadā atteicās Lindermanu izdot Latvijai, jo uzskatīja, ka šis lūgums ir politiski motivēts. 2005.gadā milicija atkal pieprasīja viņa izraidīšanu, bet Piemaskavas tiesa lēma citādi. Nākamajā gadā Lindermans atkal tika aizturēts, un tiesa beidzot nolēma izdot viņu Latvijai, taču lēmumu varēja izpildīt tikai šogad.

Latvijā Lindermanam noteikts drošības līdzeklis apcietinājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas