Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Piebalgs aicina Latviju izmantot biomasas potenciālu

 intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam 100. pantam atzina Eiropas komisijas enerģētikas komisārs Andris Piebalgs.

Viņš norādīja, ka ogļu stacijas būvniecībai nepieciešamas lielas investīcijas un aicināja izmantot Latvijā pieejamos biomasas resursus. Tiekoties ar Latvijas Biomasas asociāciju, A. Piebalgs noskaidrojis, ka Latvijas biomasas potenciāls enerģētikā ir lielāks nekā tās patēriņš. "Kāpēc viņš netiek izmantots? Kāpēc Latvijā biomasa tiek eksportēta uz Zviedriju, Somiju? Tas liekas tāds absurds," uzskata A. Piebalgs.  "Mēs runājam par koksni, par šķeldu, par jebkuriem atkritumiem, kas veidojas no mežiem, kuros ir jēga ņemt šo te potenciālu," norādot, ka vietējo resursu izmantošana nozīmē arī zemākas izmaksas, kā arī tas ir "visdrošākais enerģijas avots nākotnē".

Enerģētikas komisārs arī uzskata, ka nevajadzētu diskutēt par jaunas atomelektrostacijas (AES) celtniecību Latvijā vai Igaunijā, bet jaunā AES būtu jāceļ Lietuvā. "Nevajadzētu runāt par kodolstaciju Latvijā vai Igaunijā, jovienkārši Lietuvas kapacitāte varētu nodrošināt diezgan lielu reģionu ar kodolstrāvu," teic komisārs.

JPiekrītot, ka jābūt elektrosavienojumam Skandināvijai ar Baltiju, viņš mudināja Baltijas valstu valdības beidzot  vienoties, tieši ar kuru valsti būs savienojums, jo "svarīgi lai Baltijas valstis būtu savienotas".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas