Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Piena ražotāji domā par Satversmes tiesu

Latvijas Piena ražotāju asociācija nolēmusi pētīt iespējas vērsties Satversmes tiesā pret valdību, kas nepilda Lauksaimniecības likumā ierakstīto nosacījumu par 2,5 procentu liela valsts atbalsta piešķiršanu lauksaimniekiem. Par to vēsta Latvijas avīze.

Zemnieki uzskata, ka valdība rīkojas bezkaunīgi, prasot zemniekiem pildīt visus likumus, bet pati tos neievēro. "Mums ir jābūt daudz vienotākiem. Satversmes tiesa neļaus valdībai šādu patvaļu. Ir jāsaprot, ka daudziem saimniekiem piena ražošana patlaban rada zaudējumus," tā piena ražotāji vērtē premjera Ivara Godmaņa piektdien Zemnieku saeimas kongresā teikto, ka lauksaimnieki sev pienākušos naudu nesaņēma tāpēc, ka valsts budžets bija jāveido ar pārpalikumu.

Turpat zālē veicot aptauju, saimnieki secināja, ka pārstrādes uzņēmumi patlaban pienu pērk par 19 – 23 santīmiem (izņēmums ir kooperatīvs "Straupe", kas lielražotājiem maksā pat gandrīz 26 santīmus), bet viena kilograma piena pašizmaksa modernās kūtīs ir 24 santīmi.

Lauksaimnieku konsultāciju un izglītības centra vadītājs Mārtiņš Cimmermanis uzsvēra, ka patlaban ir pēdējais brīdis veidot visus piena ražotājus vienojošu organizāciju, kas varētu arī prognozēt nozares attīstību.

Piena ražotāji tuvākajā laikā nosūtīs vēstuli Valsts prezidentam, premjeram un zemkopības ministram, kurā būs izvirzītas prasības – pildīt Lauksaimniecības likumu un pārskatīt valsts atbalstu pārstrādes uzņēmumiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas