Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Pirmajās maija dienās visā Latvijā notiks Putnu dienas

Maija svētku brīvdienās – 1. un 2.maijā _- CEMEX _Putnu dienu ietvaros visā Latvijā notiks bezmaksas ekskursijas uz labākajām putnu vērošanas vietām. Ekskursijas vadīs ornitologi un pieredzējuši putnu vērotāji, informē Latvijas Ornitoloģijas biedrības sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Ķuze.

Šajās dienās tiks rīkotas putnu būrīšu gatavošanas darbnīcas. Pasākumi risināsies Rīgā, Gaujas nacionālajā parkā, Ķemeru nacionālajā parkā, Slīteres nacionālajā parkā, Teiču dabas rezervātā, Ziemeļvidzemes biosfēras rezervātā un citur.

Aktīva putnu vērošana šajā pavasarī notiks arī turpmāk. Maija vidū - no 24. līdz 28.maijam - piecu dienu garumā tiks rīkoti putnu balsu vakari. To laikā interesentiem pie Kaņiera ezera būs iespēja ieklausīties putnu balsīs uz saulrieta fona.

Savukārt 22. un 23.maijā risināsies Torņu cīņas 2010. To laikā pieredzējušu putnu vērotāju komandas dosies uz torņiem vairākās Latvijas vietās, lai no tiem 24 stundu laikā reģistrētu visas redzamās un dzirdamās putnu sugas. Līdzšinējais rekords ir 114 putnu sugas, kas diennakts laikā reģistrētas no Kuivižu torņa.

«CEMEX visā pasaulē sadarbojas ar Birdlife International vietējām organizācijām, jo uzskata, ka modernā ražošana iet roku rokā ar vides saglabāšanu. Putnu dienas ir brīnišķīga iespēja jebkuram cilvēkam izrauties no pilsētas ikdienas steigas un novērtēt Latvijas dabas vienreizīgumu,» saka CEMEX valdes priekšsēdētājs Hose Luiss Seiho Gonzalezs.

Šobrīd Latvijā pavisam konstatētas 343 putnu sugas. Pagājušais gads putnu vērotājiem bijis īpaši ražīgs – mūsu valstī sastopamo sugu sarakstam pievienotas piecas jaunas putnu sugas – sārtā kaija Rhodostethia rosea, Kamčatkas kaija Larus schistisagus, stepes ērglis Aquila nipalensis, lopu gārnis Bubulcus ibis un tundras šņibītis Calidris melanotos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas