Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pirmdienas sarunām Rīgas pilī koalīcija neparedz rezultātu

Koalīcijas frakciju vadītāju atbildes liecina, ka tautas kalpiem ir visai neskaidra vīzija par to, kā pirmdien varētu notikt sarunas par jaunas valdības veidošanas principiem vai esošās koalīcijas paplašināšanu. Turpretī opozīcijas pārstāvji, lai arī atzīst sarežģītās attiecības starp politiskajiem spēkiem un to radītos šķēršļus kompromisa panākšanai, tomēr pauž cerību par rezultatīvu diskusijas iznākumu, vēsta BNS.

Partiju tikšanās notiks pēc V.Zatlera iniciatīvas, kurš pieprasījis valdībā “jaunas sejas” un atgādinājis, ka valdībā vēlētos redzēt piecas partijas. "Pašlaik ir tik kritiska situācija, ka tas ir kļuvis par aktualitāti [..] Jau 26.janvārī Rīgas pilī pie viena galda sēdīsies gan pozīcijas, gan opozīcijas pārstāvji. Mēģināsim šo politisko diskusiju turpināt Rīgas pilī - neitrālā teritorijā," sacīja V.Zatlers.

LPP/LC Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš aģentūrai BNS pauda neziņu par pirmdienas tikšanās norisi un vēl nezināja teikt, vai partijas pārstāvis tajās piedalīsies. Uz sarunām aicināts jau viņa partijas biedrs un Ministru prezidents Ivars Godmanis.

"Grūti kaut ko prognozēt... Es domāju, ka prezidentam ar premjeru būtu jāparunājas," deputāts sacīja un uzsvēra, ka, viņaprāt, patlaban prioritāte ir valstij aktuālās ekonomikas stabilitātes un attīstības programmas izveide, bet sarunas par radikālām izmaiņām valdībā varētu būt pēc tam. Aicināts komentēt Valsts prezidenta iniciēto pārrunu gaidāmos rezultātus, deputāts vien noteica, ka situācija ir "ārkārtīgi muļķīga".

Arī apvienības "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK frakcijas vadītājs Māris Grīnblats izteica neizpratni par šādu sarunu nepieciešamību un formu, un atkārtoti pauda pārliecību, ka valdībai jebkurā gadījumā jāturpina strādāt.

"Šādas sarunas ir priekšlaicīgas - runāt par jaunas veidošanu, kamēr valdība nav atkāpusies... Valsts prezidenta iniciatīva gan pati par sevi nav nekas slikts, varbūt pat apsveicami," tautas kalps pauda.

Deputāts, izsakot pārdomas par iespējamo sarunu norisi, nonāca arī pretrunīgos secinājumos - atkārtoti paužot pārliecību, ka šādai diskusijai par jaunu valdību nepieciešams pamatots iemesls, bet tajā pašā laikā arī norādot, ka būtu nekorekti atsaukt valdību, ja nav skaidras vīzijas par to, kas notiks pēc tam.

"Nav jau mērķis visu izjaukt un tad skatīties, ko darīt," konstatēja tautas priekšstāvis.

Lai arī savu piedāvājumu un prognozes par visticamākajiem kompromisiem Zaļo un zemnieku savienības frakcijai šonedēļ vēl nav, tomēr tās frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis apliecināja pilnīgu uzticību prezidenta viedoklim šajās sarunās.

"Valsts prezidents ir ticies arī ar opozīciju, ne tikai koalīcijas partneriem - domāju, viņš to vislabāk zina un jūt. Valsts prezidenta rokās ir šī atslēga," sacīja Brigmanis, atbildot arī uz jautājumu par iespējamiem priekšlikumiem jaunā premjera kandidatūrai.

Savukārt absolūtu viedokļa trūkumu par gaidāmajām sarunām apliecināja Tautas partijas Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis.

"Iesim klausīties. Esam aicināti un iesim, bet pagaidām nav vēl nekādu konkrētu priekšlikumu, lai varētu teikt, ka ir labāks plāns, kā strādāt," atzina deputāts.

Prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa uzsvērusi, ka konsultācijās Valsts prezidents uzsvaru liks uz viņa izvirzītajiem uzdevumiem Saeimai un valdībai, no kuriem viens ir valdības reorganizācija.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas