Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pirmos referenduma rezultātus CVK sola jau ap 23

Lai referendums par pensijām būtu noticis uz to jāatnāk pusei balsstiesīgo, kas piedalījušies pēdējās vēlēšanās. Tie ir 62% vēlētāju jeb 453 tūkstoši, piektdien intervijā Latvijas radio paskaidroja Centrālās vēlēšanu komisijas vadītājs Arnis Cimdars. Ja lielākā daļa no 453 tūkstošiem būs nobalsojuši “par”, tad grozījumi būs pieņemti. Ja puse nebūs balsojusi “par”, tad pensiju likuma grozījumi nebūs pieņemti.

Ap 23 vakarā varētu būt pirmie rezultāti, bet provizoriskie varētu būt ap vieniem naktī, kad jābūt saskaitītiem jau 90 procentiem nodoto balsu, teica CVK vadītājs.

A.Cimdars sacīja, ka šajā referendumā vēl no rindām izvairīties nevarēs, kas tradicionāli veidojas Rīgas centra iecirkņos. Viņš aicināja izvēlēties sev tuvāko iecirkni pēc dzīvesvietas.

Referendums par grozījumiem pensiju likumā notiks sestdien. Iecirkņi tradicionāli būs atvērti no septiņiem līdz vienpadsmitiem vakarā. Vēlētājiem balsojumam tiek nodots priekšlikums, kas nosaka, ka pensionāriem nevar būt zemāka pensija par iztikas minimumu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas