Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pirms Līgo jau 144 šoferi pie stūres alkohola reibumā

Lai arī Līgo svinēšana vēl īsti nav sākusies, policija uz ceļiem visā Latvijā pēdējo trīs dienu laikā aizturējusi 144 autovadītājus, kuri pie stūres bija sēdušies dzērumā. “Tas ir daudz, lai arī tie būtu tikai 50 autovadītāju, ņemot vērā intensīvo satiksmi uz ceļiem,” pirmdienas rītā vērtēja Valsts policijas pārstāve Ieva Rekšņa.

Kopš piektdienas policija pārbaudījusi 13 500 autovadītāju, 0,5 promiles pārsnieguši 144 autovadītāju, bet tikpat daudz autovadītāju izelpā konstatētas alkohola pēdas, nepārkāpjot pieļaujamo atzīmi. Narkotisko un citu apreibinošo vielu reibumā pie stūres sēdušies 21 autovadītājs.

Jau ziņojām, ka ceļu policija jau kopš piektdienas strādā pastiprinātā režīmā, kā arī šogad tradicionāli sākta sociālā reklāmas kampaņa, lai atturētu autovadītājus sēsties pie stūres dzērumā.

“Policija būs pilnīgi visur, lai nedomā, ka tikai masu pasākumos, bet arī uz mazajiem lauku ceļiem,” brīdināja policijas pārstāve. Lielākie masu pasākumi pirmdien notiks Saulkrastos un Aizkrauklē.

Uz ceļiem Līgo svētkos kopumā strādā vairāk nekā 1000 ceļu policistu, kā arī citu drošības dienestu pārstāvji un specrota. Ceļu policija izmanto gan trafarētas, gan netrafarētas automašīnas.

Pēdējās diennakts laikā notikušas 72 avārijas, kurās dažādas traumas ieguvuši 21 cilvēks. Pēc I.Rekšņas teiktā, traumas nav bijušas smagas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas