Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pirms pieteikt streiku, mediķi savstarpēji konsultēsies

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) piektdien paziņoja, ka galīgo lēmumu par streiku pieņems aptuveni pēc mēneša – 17.jūnijā. Pēc mediķu arodbiedrības līdera Valda Kera teiktā, valdības attieksmē pret mediķiem iestājies “atsalums”. Mediķi nevēlas nozares ministra demisiju, jo “veselības ministrs ir kā dārznieks aizaugušā dārzā, kuram ir jākopj dārzs, bet viņa rokas ir sasietas,” sacīja V.Keris.

Ārsti vēlas, lai darba algu viņiem aprēķina atbilstoši iepriekšējo gadu valdības rīkojumiem, kas šobrīd netiek pildīts. Jāatgādina, ka mediķi ar prasību pret valsti vērsās arī tiesā, taču visu līmeņu administratīvās tiesas to noraidīja.

V.Keris stāstīja, ka mediķi apsvērs iespēju vērsties Eiropas Cilvēktiesību tiesā, tomēr no šī soļa viņus attur ilgā tiesāšanās un garantijas trūkums, ka “mediķi nepaliks ar tukšām rokām”.

Mēneša laikā arodbiedrības līderi apzinās visu mediķu viedokli par streika pieteikšanu. Ja ārsti izšķirsies par streiku tas notiks rudenī. Pirmajā dienā streikos ambulatorie darbinieki, otrajā - stacionārie, bet trešajā dienā ātrā palīdzība. Arodbiedrība arī apsver izmantot protesta formu, kad ātrā palīdzība dodas uz izsaukumiem bez signālugunīm. “Kad atbrauks tad atbrauks”, sacīja V.Keris.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas