Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Plāno papildināt aizliegto vielu sarakstu

Veselības ministrija plāno sagatavot priekšlikumus aizliegto vielu saraksta papildināšanai, savukārt pašvaldības policija sniegs informāciju par vietām Rīgā, kur šādas vielas iespējams iegādāties, šodien tikšanās laikā vienojās Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) un iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL).

Ušakova preses sekretāre Anna Kononova aģentūrai LETA pastāstīja, ka sarunas laikā amatpersonas apsprieda pašvaldības un Valsts policijas sadarbību, kā arī problēmas, kas skar gan Rīgu, gan valsti kopumā un kuru atrisināšanai nepieciešama pašvaldības un ministrijas sadarbība.

Kā vienu no svarīgiem jautājumiem domes priekšsēdētājs minēja atļauto narkotisko vielu tirdzniecību. Viņš aicināja ministriju sadarboties un izstrādāt priekšlikumus aizliegto vielu saraksta papildināšanai. Rīgā šī problēma ir ļoti aktuāla, un no bērnu vecāku un skolu pedagogu puses bieži skan sūdzības par to, ka bērniem ir iespēja iegādāties vielas, kuras ar likumu nav aizliegts tirgot, bet kuras iedarbojas tāpat kā aizliegtās narkotiskās vielas.

Rīgas mērs pateicās Mūrniecei par sadarbību cīņā ar negodīgajām izklaides iestādēm, kurās tiek apkrāpti tūristi, un, pateicoties šai sadarbībai, veiktas izmaiņas normatīvajos aktos, kas ļauj efektīvāk cīnīties pret šo parādību.

Tika apspriests arī jautājums par pašvaldības policijas darbinieku atalgojumu un sociālajām garantijām. Patlaban valsts normatīvie akti liedz iespēju veikt pašvaldības policijas darbinieku medicīnisko un dzīvības apdrošināšanu, kā arī neparedz pabalstus gadījumiem, ja policisti gūst miesas bojājumus, pildot pienākumus.

Kā norāda Ušakovs, tāpat kā Valsts policijas darbinieku, arī pašvaldības policijas darbinieku veselība un dzīvība, ikdienā veicot darba pienākumus, tiek pakļauta riskam, tāpēc ir svarīgi panākt šīs sociālās garantijas. Domes priekšsēdētājs un ministre vienojās par nepieciešamību risināt šo jautājumu un sadarbojoties izstrādāt priekšlikumus izmaiņām likumdošanā.

Puses arī vienojās par sadarbību, izstrādājot priekšlikumus kritērijiem, pēc kādiem tiktu pieņemti darbā pašvaldības policijas darbinieki.

Sarunā piedalījās arī Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais (LPP/LC), Rīgas pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Geduševs un Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas