Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Policija: drošākās pret riteņa nozagšanu U-veida slēdzenes

Policija aicina velosipēdu īpašniekus rūpēties par sava riteņa drošību un sniedz vairākus ieteikumus. Pērn trīs mēnešu laikā (jūlijā, augustā, septembrī) tika nozagti 845 riteņi. Velosipēdi tika nozagti no kāpņutelpām, garāžām, šķūnīšiem, pagrabiem un māju pagalmiem. Velosipēdus zog arī no lielveikalu stāvlaukumiem pārkniebjot, pārzāģējot vai sabojājot drošības troses, liecina statistika.

Policija iesaka iegādāties labu velosipēda drošības slēdzeni. Eksperti atzinuši, ka visdrošākās un efektīvākās ir metāla U – veida slēdzenes, un visefektīvākais veids, kā nosargāt velosipēdu, ir saslēgt abus velosipēda riteņus, kā arī pieslēgt velosipēdu pie kāda objekta, paskaidro policija.

Ja velosipēds ir jāatstāj bez uzraudzības, būtiski to novietot pārredzamā, labi apgaismotā vietā. Jāizvairās atstāt velosipēdu ārā pa nakti.

Uz velosipēda nedrīkst atstāt neko, kas būtu viegli aiznesams, jo nevar nozagt riteni, zagļi paņemot citas mantas.

Policija devusi arī padomus, kam jāpievērš uzmanība pērkot riteni. Vispirms jānoskaidro, vai velosipēdu tirgotājs neveic pārdoto velosipēdu reģistrāciju. Vairākiem lielajiem velosipēdu tirgotājiem esot izveidots īpašs reģistrs, kur velosipēda pircējam ir iespēja velosipēdu piereģistrēt. Šādā veidā būs iespēja pierādīt, ka konkrētais velosipēds tiešām pieder tā īpašniekam.

Ja tiek pirkts lietots velosipēds, noteikti jāpārbauda šasijas numurs. Ja tāda nav, velosipēds varētu būt zagts.

Pēc velosipēda iegādāšanās jāpieraksta tā sērijas numurs un modelis, kas var palīdzēt riteņa zādzības gadījumā policijai identificēt riteni.

Policija iesaka velosipēdu padarīt maksimāli atpazīstamu, piemēram, aplīmējot to ar gaismu atstarojošām plēvēm, krāsainiem elementiem vai citām pazīšanās zīmēm.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notikusi pāreja uz ziemas laiku

Aizvadītajā naktī Latvijā ir notikusi pāreja no vasaras uz ziemas laiku, pulksteņa rādītājus pagriežot vienu stundu atpakaļ.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas