Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Policija: ekstrasensi reti palīdzējuši izmeklēšanā

Policija cilvēku meklēšanā un lietu izmeklēšanā ekstrasensu palīdzību nelūdz, jo praksē ir maz gadījumu, kad viņu palīdzība spējusi lietu atrisināt, _diena.lv _sacīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava. Tomēr policija neliedz pēc palīdzības pie ekstrasensa vērsties pašām ģimenēm, viņa piebilda.

Jautājumu par ekstrasensu iesaisti policijas darbā aktualizējusi kādas 16 gadīgas jaunietes slepkavība. Meiteni pēc vairāk nekā mēneša pazušanas ar ekstrasensa palīdzību Jaunciema meža masīvā apraktu palīdzēja uziet jaunietes tēvs. Policijai pēc trīskāršas meža “ķemmēšanas” meiteni nebija izdevies atrast. Par slepkavību aizturēti četri jaunietes vienaudži. Tiesa ceturtdien lemj par drošības līdzekli diviem jauniešiem, bet vēl par diviem izlems piektdien.

Komentējot situāciju, ka tēvam tomēr izdevies uziet meitas līķi, policijas pārstāve S.Pildava diena.lv skaidroja, ka policija meitenei meklēja vietā, kur tika pēdējo reizi redzēta, tāpēc arī neesot atrasta. Reālā vieta, kur līķis tika noslēpts, atradusies pusotru līdz divus kilometrus atstatus. Turklāt vieta izvēlēta ļoti rūpīgi, un līķis aprakts ar iespējami mazāku varbūtību, ka tiks atrasts, stāstīja S.Pildava. “Jauniete bija ļoti rūpīgi noslēpta, un cilvēks ejot pat trīs metru attālumā no tās vietas to varētu nepamanīt, turklāt līķis bija ieraksts ļoti dziļi,” norādīja policijas preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja.

Policijas pārstāve arī teica, ka policijas attieksme par ekstrasensu piesaisti lietas risināšanā  ir rezervēta, jo “praksē ļoti retos gadījumos šādu speciālistu piesaiste devusi kaut kādu rezultātu”. Turklāt bieži ekstrasensu darbība saistīta ar krāpniecības risku, jo atsevišķi ekstrasensi vai cilvēki, kas par viņiem uzdodoties, ļaunprātīgi izmantojot cilvēku bēdas. S.Pildava arī norādīja, ka gadījumos, kad radinieki tomēr izšķiras par palīdzības lūgšanu ekstrasensiem, policija pret to neiebilstot. Atsevišķos gadījumos arī paši policisti iesakot radiniekiem meklēt ekstrasensa palīdzību, minēja S.Pildava.

Savukārt diena.lv portāla aptaujātie bijušie policijas darbinieki atminas, ka viņu praksē nereti izmantota ekstrasensu palīdzība, tomēr atzīst, ka ekstrasensu piesaistīšana parasti bijusi ģimenes nevis policijas iniciatīva. Bijušais Valsts kriminālpolicijas priekšnieks Valdis Pumpurs atceras gadījumu, kad ar ekstrasensu palīdzību atrasti Gaujā noslīkuši jaunieši. Arī ilggadējais kriminālpolicijas priekšnieks Aloizs Blonskis atminējās gadījumu, kad meitenītes atrašanā daļēji palīdzējis ekstrasensa darbs. Viņš gan minēja, ka citā gadījumā, palīdzēt spējis arī nav ekstrasenss. Tomēr eksperti ir vienisprātis, ka ar ekstrasensu palīdzību reizēm var uzzināt konkrētāku vietu, teritoriju, kur cilvēku meklēt.

V.Pumpurs ir pārliecināts - lai palīdzētu cilvēkiem, jāizmanto jebkura iespēja, arī ekstrasensu palīdzība. Tāpēc viņa praksē lietas atrisināšanai izmantota gan armija, gan zinātnieki, gan ekstrasensi. Savukārt A.Blonskis teic, ka viņa praksē nekad nav bijuši gadījumi, kad ar ekstrasensu palīdzību ir ticis kaut kas atrasts, tomēr pasaulē un arī Latvijā tādi piemēri ir.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas