Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Policija: lielākie kūlas dedzinātāji ir Rīgā

Valsts Policijas priekšnieks Valdis Voins otrdien informēja, ka ugunsdzēsēji nekavējoties sauks policiju, ka viņiem "izdodas kūlas dedzināšanas vietā aizturēt kādu aktīvistu", par policijas šefa teikto vēsta BNS.

"Mēs aicinām savus teritorijas vadītājus, lai viņi aktīvāk iesaistās šajā procesā," viņš norādīja. Prēmijas par labi paveiktu darbu policistiem kūlas dedzinātāju apkarošanā Voins gan nesola, taču morālu atbalstu gan.

Pagaidām neviens kūlas dedzinātājs neesot noķerts, taču Voins domā, ka tuvākajās dienās varētu izdoties kādu notvert. Voins arī zināja teikt, ka lielākie kūlas dedzinātāji esot sastopami Rīgā.

Iepriekšējā diennaktī Latvijā reģistrēti 62 kūlas ugunsgrēki, un lielākoties to platība bijusi līdz hektāram, tomēr 50 hektāru platībā degusi pļava Daugavpils rajonā, bet Krāslavas rajonā, Ūdrīšu pagastā, pērnā zāle dedzināta desmit hektāru platībā.

Šogad kopumā Latvijā reģistrēti 310 kūlas ugunsgrēki.

Diena jau rakstīja, ka iekšlietu ministre Linda Mūrniece paziņojusi, ka esošā likumdošana ļauj tiesas ceļā no kūlas dedzinātājiem piedzīt zaudējumus, kas būs radušies glābšanas dienestam. Policijai ir metodes, kā noskaidrot, kas nometis degošu sērkociņu, viņa sacīja.

Cerību, ka kūlas dedzinātāji pēc iespējas tiks aizturēti un no viņiem piedzīta nauda izteicis valdības vadītājs Valdis Dombrovskis. Kā Dienai sacīja viņa preses sekretāre Līga Krapāne, tā esot neizprotama un nososāma rīcība, kurai nav attaisnojuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas