Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Policista piekaušanā vainotos britus izlaidīs no Centrālcietuma

Rīgas Centra rajona tiesa šodien nolēma atbrīvot no apcietinājuma abus Lielbritānijas pilsoņus, kuri apsūdzēti Rīgas Pašvaldības policista (RPP) piekaušanā. Kā vēsta LETA, līdz nākamajai tiesas sēdei, kas notiks 16.oktobrī, 35 gadus vecajam Metjū Neilam un 33 gadus vecajam Deividam Birkinšovam jāuzturas noteiktā dzīvesvietā, un viņiem ir piemērots aizliegums izbraukt no valsts bez tiesas atļaujas.

Apsūdzētie savu vainu neatzīst, tikmēr cietušais vēlas no apsūdzētajiem piedzīt 30 tūkstošus latu lielu kompensāciju. Policists uzbrukumā guva smadzeņu satricinājumu.

Britus aizturēja Vecrīgā pagājušā gada 13.jūnijā vecpuišu ballītes laikā. Jūlijā viņi tika izdoti tiesāšanai Latvijā un kopš tā laika atradās Centrālcietumā. Iepriekš britu raidsabiedrībai BBC viņi stāstīja par smagajiem apstākļiem cietumā. "23 stundas diennaktī [mēs pavadām] kamerā kopā ar pieciem latviešiem, un vienu stundu mēs tiekam ārā. Ne īsti ārā, bet citā kamerā, kas ir aptuveni septiņus reiz septiņus metrus plaša un kur stundu drīkst pastaigāties," klāstīja M.Nīls.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas