Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Policistu arodbiedrība: pēc atestācijas būs liels policistu atbirums

Pēc policistu atestācijas būs liels darbinieku atbirums un palikušajiem būs vairāk jāstrādā, norāda Latvijas apvienotās policistu arodbiedrības Ventspils pārstāvis Andris Stepanovičs, komentējot iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (“Vienotība”) lēmumu par policistu ārkārtas atestāciju.Pēc L.Mūrnieces lēmuma par ārkārtas policistu atestāciju visā Latvijā situācija policijā varētu vēl vairāk pasliktināties, uzskata Genādijs Seibutis, kurš savulaik iesaistījies Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieku apmācībā, ziņo BNS.

G.Seibutis prognozēja, ka darbs policijas struktūrās tādēļ būs jāpamet 10–15% darbiniekiem, līdz ar to pārējiem būs jāstrādā vēl vairāk, jo jau tagad policijā ir kadru trūkums. A. Stepanovičs skaidro, ka secinājumus par gaidāmās ārkārtas atestācijas iespējamām sekām var izdarīt tikai tad, kad būs zināms, vai ministres iecerētā pārbaude ir tikai formāla vai tā tiks veikta pēc būtības. Ja atestācija būs formāla, atbiruma procents nebūs liels, ja pēc būtības, tad daudz lielāks, uzskata A. Stepanovičs. Viņš norāda, ka pašlaik iekšlietu ministrija nespēj policistu darbam algot cilvēkus ar čempionu muskuļiem un akadēmiķu smadzenēm, tāpēc atbirums ir sagaidāms.“Jāzina, pēc kādiem kritērijiem atestēs. Iespējama situācija, kāda policista veselība ir švakāka, nekā vajadzīgs, toties viņš ir labs izmeklētājs un spēj atklāt noziegumus, kas ir ļoti nepieciešams policijā. Savukārt iet uz ielas un veikt aizturēšanas viņš nespēj veselības dēļ,” situāciju raksturo A. Stepanovičs. Viņš atgādina, ka jau pēc novadu reformas no policijas bija spiesti aiziet simtiem inspektoru, kas reāli uz vietām veica darbu, un palikušo slodze tikai pieauga, un līdz ar to vairs nebija iespējams laukos realizēt L. Mūrnieces iecerēto – uz izsaukumu ierasties piecās minūtēs.“Nav nekādas garantijas, ka atestācija atsijās tieši negodprātīgos policistus. Ir neizbēgami, ka atsijās arī tos, kas labi strādā un vēlas savu nākotni saistīt ar darbu policijā. Ko ministre liks viņu vietā?” retoriski vaicā A. Stepanovičs. Viņš atgādina, ka pašlaik kārtībnieks saņem 260 latus uz rokas, izmeklētājs – tikai 320 latus. “Pie iekšlietu ministrijas nebūs darbinieku rindas, kas ilgosies saņemt šādu atalgojumu,” prognozē A. Stepanovičs, vienlaikus norādot, ka jau pašreiz pietrūkst policistu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas