Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Politikas vērotāji Dienā vērtē PS

Politikas vērotāji Dienā vērtē partijas, kas piedalās pašvaldibu vēlēšanās Rīgā. Vērtētas 10 pirmās partijas pēc popularitātes reitingiem (pavisam kandidē 16 saraksti).

Jānis Brizga, vides jautājumu speciālists

PS agresīvi militārā kampaņa un stingrā līdera piedāvājums stipri kontrastē ar partijas nosaukumu, un, šķiet, arī ideju. Programma ir daudz miermīlīgāka un vairāk uz pilsonisku sabiedrību vērsta. Tā runā par pilsētu kā dzīvu organismu ar savu elpu. Piesaista «Jauna VEF koncepts», kas sola «gudras ražošanas» veicināšanu, kura būtu attīstības pamatā. Retā partija, kas uzsver skaidras pilsētas attīstības plānošanas nozīmi. Atbilstoši savai pamatidejai, runā par iedzīvotāju kopienu veidošanās veicināšanu, sola interešu centrus iedzīvotājiem katrā pilsētas apkaimē. Programma ir pārliecinošāka nekā Kristovska tēls.


Viesturs Celmiņš, pilsētsociologs


Programmā paustas spraigas un mūsdienīgas idejas. Sākot ar apkaimju pārstāvniecību, «saķēdētu» transporta plūsmu un daudzpusīgu degradēto teritoriju izmantošanu. Ja šādus «paraugus» lēnām sāktu ieviest pilsētā, būtu tikai teicami. Īsti gan nelīmējas kopā, vai šīs idejas pārstāv un spēj iemiesot paši PS kandidāti. Steigā kopā sajucis arī laika un apjomu horizonts, ko viena tāda dome var veikt tirgus ekonomikas labā un to visu vēl pagūt 4 gados? Visu padarīšanu arī kārtīgi sagandēja visa tā «pārģērbšanās armijas drēbēs».

Ivars Ījabs, politologs

Šī partija ir pelnījusi iesācēja handikapu, tādēļ pārāk bargi pret to izturēties nevajadzētu. Kandidāti gan vairumā nav nekādi iesācēji, taču starp tiem nav arī nevienas «toksiskas» personības. Mēra kandidāta pārmērīgo narcismu un dīvaino taisnošanos par uzlīmēm arī varētu norakstīt uz pieredzes trūkumu. Tas, kas šajā partijā vieš vieglas šaubas, ir tās programmatiskā frāžainība. Ir jauki klāstīt, ka «Rīgas nākotne ir jauns Minox, jauna Sidrabe, Grindex un Groglass.» Mazāk jauki ir mēģināt saprast, ko tas īsti nozīmē. Kristovskim vajadzētu vairāk konkrētības.

Baiba Strautmane, žurnāliste

Kam no Kristovska kunga bail? Pirmkārt, laikam, būtu jābaidās paša partijai — ĢVK laikus sajūt konjunktūru un aiziet ātri... Vai jābaidās birokrātiem un citiem neģēļiem — ne mēra kandidāts, ne saraksts īsti nepārliecina par spēju īstenot programmas prātīgās idejas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas