Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

precizēta - Maizītis noraida Jaundžeikara bažas

Ģenerālprokurors Jānis Maizītis pilnībā noliedz deputāta un Saeimas nacionālās drošības komisijas vadītāja Dzintara Jaundžeikara (LPP/LC) bažas, ka, piedāvājot darbu atlaistajam Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītājam Aleksejam Loskutovam, tiks apdraudēta izmeklēšana par KNAB pazudušo naudu. Piedāvātais amats nav saistīts ar izmeklēšanas darbu.

“Prokuratūrā viņa zināšanas var noderēt, jo viņam ir ļoti labas teorētiskās zināšanas, pasniedzēja pieredze un viņš ir zinātņu doktors, viņam piedāvātais amats ne tuvu nav saistīts ar praktisko izmeklēšanas darbu,” Dienai sacīja J.Maizītis.

Ģenerālprokurors, aicinot darbā A.Loskutovu, vēlas panākt, lai viņa zināšanas tiktu izmantotas valsts iestādēs, ne privātajās struktūrās. Pēc J.Maizīša teiktā, ar šo soli viņš vēlas vērst uzmanību uz to, kas notiek ar šāda līmeņa izmeklēšanas iestāžu vadītājiem pēc amatu atstāšanas. "Svarīgi, lai viņa uzkrātās zināšanas un pieredze, kā arī informācija, kas ir nonākusi viņa rīcībā vadot iestādi, tiek izmantota valsts, ne privāto struktūru interesēs. Turklāt, jāņem vērā, ka KNAB kontrolē arī partiju finanses, un, noteikti būtu savāda situācija, ja cilvēks ar šādu informāciju un pieredzi uzsāktu darbību politikā.,” uzskata ģenerālprokurors.

Tikmēr A.Loskutovs Dienai atklāja, ka pagaidām vēl nav pietiekami izskatījis alternatīvus iespējamos amatus, tādēļ ģenerālprokuratūras piedāvājumu pagaidām vēl nekomentēs. Viņš bija izbrīnīts par Dz.Jaundžeikara aktivitātēm, jo “viņa kompetencē neietilpst mana turpmākā amata izvēle”. “Priecājos, ka manu iespējamo amata izvēli var apskatīt Nacionālās drošības padomē (NDP),” par Jaundžeikara ierosinājumu ironizēja A. Loskutovs, “nedomāju, ka esmu tik ietekmīgs un ka tas vispār ir Nacionālās drošības padomes kompetencē.”

Jau ziņojām, ka Saeimas Nacionālas drošības komisijas vadītājs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC) ceturtdien nāca klajā ar paziņojumu, ka aicinās Nacionālās drošības padomes sēdē spriest par to, kā bijusi iespējama situācija, ka ģenerālprokurors atlaistajam A.Loskutovam uzreiz piedāvājis darbu prokuratūrā.

Dz.Jaundžeikars aģentūrai BNS uzsvēra, ka šāda situācija nav normāla, īpaši, ņemot vērā, ka par pārkāpumiem KNAB joprojām norit izmeklēšana. "Tas, pirmkārt, liecina to, ka pret šo cilvēku nekādu izmeklēšanu nevar veikt, jo, iespējams, viņš būs šiem pašiem izmeklētājiem vadītājs. Ja nu pats vadītājs saistīts ar pārkāpumiem KNAB," sacīja deputāts.

Dz.Jaundžeikars arī norādīja, ka līdz pilnīgai skaidrībai par procedūru, kādā izvirzāms jaunais KNAB vadītājs, nav vērts runāt par konkrētiem kandidātiem. "Nav vērts tukši kult salmus. Priekš kam to apcerēt, pirms ir skaidrība," viņš teica. Lieka ažiotāža neļaujot normāli funkcionēt arī KNAB.

Jau ziņots, ka uzreiz pēc A.Loskutova atlaišanas no amata ģenerālprokurors viņam piedāvāja darbu. Pagaidām netiek atklāts kāds konkrēti. A.Loskutovs amatu zaudēja pēc tam, kad atklājās, ka KNAB pazuduši 135 tūkstoši latu.

A.Loskutovs šonedēļ apstrīdējis Administratīvās tiesas atteikšanos skatīt viņa sūdzību par valdības lēmumu rosināt Saeimu balsot par viņa atlaišanu. Iepriekš Administratīvā tiesa nepieņēma to izskatīšanai pēc būtības, jo valdības lēmumu ir starplēmums, kas tiesā nav apstrīdams.


(precizēts ģenerālprokurora J. Maizīša citāts 3. rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

wer

"Man svarīgi pierādīt, ka mana atbrīvošana bijusi prettiesiska."

Bijušais KNAB vadītājs Aleksejs Loskutovs. Noskaties VIDEO

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas